Пациентите в болницата в Девня си носят печки, за да се топлят

Вероника Шербанова 04 януари 2013 в 18:02 2489 2

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

Пациентите в общинската болница в Девня си носят печки при постъпване в лечебното заведение, понеже липсва друго отопление, съобщи bTV.

Парното в девинската болница е спряно на първи януари заради задължения към доставчика на газьол. Това е и причината да не се подпише нов договор с доставчика, обясняват от болницата.

За да зареди нафта болницата трябва да плати около 40 000 лева, а в момента това няма как да се случи, коментира главният счетоводител на болницата Илка Златева.

От лечебното заведение са осигурили няколко печки тип духалка, с които се отопляват. Печките обаче не са достатъчни и затова пациентите, които постъпват за лечение, са принудени да си носят.

В момента в болницата се лекуват около десет души, сред които има и деца.

От болницата обещават, че парно ще има, но това ще се случи едва в края на месеца. Заплащането ще стане със заделени средства за належащи нужди. След като закупим медикаменти и покрием задълженията за електроенергия, предполагам ще останат пари за гориво поне за един месец, посочи управителят на девинската болница д-р Красимир Динков.

За последните четири години лечебното заведение е натрупало дългове от около 150 000 лева, като в това число не влизат заплати на персонала, тъй като те се изплащат редовно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!