Парламентът приел 554 закона

12 март 2013 в 07:42 1813 1

Народно събрание, пленарна зала Снимка: БГНЕС
Народно събрание, пленарна зала Снимка: БГНЕС

По време на мандата си 41-то Народно събрание е приело 554 закона и 568 решения, сочи справката на парламента за дейността му от 2009-та година досега. 

Министерският съвет е бил най-активен при внасянето на законопроекти - от постъпилите 940 законопроекта 515 са на Министерския съвет. Депутатите на Коалиция за България са били най-активните в задаването на въпроси към министри от трибуната.

2216 въпроса и 422 питания е имало от началото на мандата на правителството. ПГ на ГЕРБ са отправили 170 въпроса и 48 питания към министрите от кабинета. Според данните, най-разпитваното министерство е било това на Регионалното развитие и благоустройството, като към Росен Плевнелиев, докато го оглавяваше, и към наследника му Лиляна Павлова, е имало 517 въпроса. В дъното на парламентарния контрол е Министерството на околната среда и водите.

Депутатът от БСП Димчо Михалевски е най-активно задавалият въпроси. Депутатът от СК коалиция Иван Иванов е следващият в класацията. Мая Манолова също е в челната тройка на питалите депутати.

Разпространената от пресцентъра на НС статистика за работата на 41-ия парламент не съдържа обобщени данни за това колко и кои депутати не са посещавали пленарни заседания и заседания на комисиите от 2009-та година досега, въпреки че редовна статистика за отсъствията има в сайта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови