Огнян Минчев: Близък ли е Костов до корпоративно-търговския картел?

OFFNews 21 октомври 2013 в 16:36 7313 26

Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС
Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС

Вeрни ли са слуховете за близост на Иван Костов до корпоративно-търговския картел, който управлява страната?

Това попита политологът Огнян Минчев чрез фейсбук профила си часове след интервюто на бившия премиер и екслидер на ДСБ за предаването "Нека говорят" на bTV.

Подкрепял съм открито и категорично Иван Костов като премиер и държавнк в периода 1997-2001 г. за редица негови политически решения и действия.

Платил съм цена на публично оплюване за това - вече 15 години я плащам. Това ми дава известно легитимно право да попитам публично: Верни ли са слуховете и мненията на редица близки до г-н Костов политически фигури за дългосрочни специални отношения на близост между него и водещи фигури на корпоративно-търговския картел, който днес управлява България? Има поредица косвени аргументи в подкрепа на подобна близост. Последният от тях е косвената - но силна защита, оказана от г-н Костов на Делян Пеевски в последното му интервю. Това не е въпрос, който задавам от лично любопитство. Ако подобна близост - и обвързаност съществува, това би имало сериозно въздействие върху свободата на действие и шансовете за успех на новосформирания Реформаторски блок, пише Минчев.

В интервюто си Костов коментира, че Делян Пеевски е демонизиран и партиите не би трябвало да се занимават с него, а с политика и с добруването на хората. Още за интервюто, което предизвика вълна от коментари, четете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!