Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

МВР глоби кантонер, че върнал изгубени лични документи

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 май 2013 в 10:312200758
Кантонерът, който върна намерени лични документи и му съставиха акт.

Едно добро дело не остана ненаказано от родната полиция.

Мъж намери лични документи на жп релсите в гарата в Славяново. Върна ги, като позвъни на телефон 112. В замяна МВР му състави акт, защото не използвал телефона за спешни случаи по предназначение, разказа bTV.

Юсуф Емин е кантонер над 20 години. В средата на април, докато обхожда 15-километров участък от жп релсите, открива лични документи, вероятно изхвърлени или изпуснати от преминаващ влак. Предава ги на началника на гарата в село Славяново. Няколко дни по-късно на същото място отново открива лични документи, този път се обажда на полицията на телефон 166, откъдето го прехвърлят на номер 112.

На следващия ден Юсуф предава намерените документи в полицията в Попово. Историята обаче не приключва тук. Юсуф е привикан в Транспортна полиция в Горна Оряховица, където да обясни как и къде е намерил документите. А след това най-неочаквано получава акт - защото използвал не по предназначение телефон 112.

 „Исках добро да направя, а те ми съставиха акт. Вместо да направя добро, ставам виновен”, казва мъжът.

След репортажа от полицията обещаха да прекратят преписката по случая и да не наказват мъжа заради новите обстоятелства.

Това обаче не успокоява кантонера, който заради преживените проблеми взема решение, за да си няма повече неприятности, никога вече да не връща в полицията открити от него чужди документи.Злобомир 13.05 2013 в 00:36 58
+ 0
- 0
Дано си загубите документите. Ще се радвам да Ви знам истинското именце и да ги намеря точно аз.
Злобомир 13.05 2013 в 00:33 57
+ 1
- 0
Въобще не е проблем на кантонера, че за цяла България са 5 оператора на 112!!! Плащаме данъци, операторите трябва да са достатъчно! Ако бяха 5 линейки (те май не са повече), трябва ли да чакаме припаднал човек да почне да изстива, за да се обадим?
От 166 са го препратили, вместо да го успокоят и да му кажат, че не е спешно, защото някой го е мързяло. Дори беше обявено, че 166 е закрит и алтернатива няма!
Аз лично съм звънял на 112 за извит (хлабав) светофар и за паднало дърво на пътя след завой, кой съм аз да преценя дали е важно? Можеше да причини катастрофа, да загинат хора.
Не е достатъчно да си прекратят смотаната преписка. Нека тъпият цървул, който е писал акта, лично и писмено да се извини, и да обезщети човека с половината от заплатата си, а не с пари от бюджета, който ние пълним.
Таня 12.05 2013 в 16:12 56
+ 1
- 0
Прилича на моето ходене до полицията преди няколко години. Малко преди Коледа откраднаха чантата на дъщеря ми заедно с личните и документи, телефони, ключове. Отидохме в полицията да заявим за кражбата и отговора на дежурния беше, че документите може и да се намерят - крадците да ги изхвърлят някъде заедно с чантата, но да не се надяваме за телефоните. Като поисках да бъде записано всичко това и директно ми беше отказано. След това като отидохме да вадим нови документи на дъщерята ни написаха акт, че си е загубила документите. Върви че доказвай кой крив кой прав....... Полицаите ги мързи да си изпълняват задълженията, само търсят начини да глобяват гражданите!
Kiril 11.05 2013 в 20:31 55
+ 0
- 1
Емкоооо, Емко нямам думи!!! Браво !!! Прав си!!! Така трябва, добротата, човещината, честността трябва да бъдат наказвани- според теб... На къде отива човещината??? Маловажност, ресурс - дрън, дрън... На този честен и почтен ЧОВЕК, трябва да му свалим шапка, и да се поучим...
Майстор Балкански 09.05 2013 в 20:34 54
+ 0
- 0
Аз пък съм много доволен от реакцията на 112, обадил съм се веднъж, и за много кратко време решиха доста сложен случай, изключително бързо и компетентно, това тук е поднесено тенденциозно, защото омъглява простоватата реакция на този човечец и донякъде бюрократичния отговор от страна компетентните органи, май и двете страни са съпричастни във възникването на подобни казуси.

Трябва да се има предвид, че не всички които звънят на този номер, са някакви умни и адекватни граждани, повечето са просто объркани от някаква ситуация, и търсят решение без много да се замислят, това не значи да бъдат наказвани, навсякъде по света органите на реда се опитват да бъдат снизходителни в подобни случаи, не е трябвало да му съставят акт, трябвало да помислят, че ако се вдигне шум в медиите, както и става, това ще рефлектира обратно към тях, дори и като празноговорене, уффф, много дълго стана...
Оня 09.05 2013 в 19:40 53
+ 0
- 0
Защото циганите не създават проблеми на милиционерите както прави бай Емин. Създават проблеми на българите като тебе и мене. За какво да ги глобяват тогава?
Оня 09.05 2013 в 19:35 52
+ 0
- 0
Тъпото си е тъпо.
Като ти кажат от полицията да направиш нещо го правиш, защото иначе пък ще ти съставят акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.
Оня 09.05 2013 в 19:32 51
+ 0
- 0
Чети бе Петкова! Чети, пък после ако можеш помисли и чак след това пиши:

"този път се обажда на полицията на телефон 166, откъдето го прехвърлят на номер 112."

Според тебе тел. 166, на който се е обадил човекът в кварталната кръчма ли е, или звъни в най-близкото управление на МВР, ама тъпите милиционери са го препратили за да не им досажда? Ти самата като щедро даваш от това, дето явно нямаш, знаеш ли телефона на най-близкото РУ на МВР?
Dani 09.05 2013 в 14:24 50
+ 0
- 0
То трудно някой може да е по-тъп, а в техния случай са си направо безполезни!
Според мен трябва да закрият Транспортна полиция, тъй като харчат твърде много ресурс, без да правят нищо полезно!
Dani 09.05 2013 в 14:21 49
+ 0
- 0
В тази връзка - Транспортна полиция пък трябва да я закрият, тъй като харчат прекалено голям ресурс от средства, без да правят абсолютно нищо полезно!!!!
 
28 октомври 2016
За кого ще гласувате на президентските избори?
Веселин Марешки, независим
Велизар Енчев, Българска пролет
Пламен Орешарски, независим
Жорж Ганчев, независим
Диана Димитрова, независим
Трайчо Трайков, Реформаторски блок
Бисер Миланов, независим
Александър Томов, Българска Социалдемокрация – Евролевица
Йорданка Колева, независим
Татяна Дончева, Д21 и НДСВ
Румен Радев, БСП
Господин Тонев, Българска демократична общност
Ивайло Калфин, АБВ
Камен Попов, независим
Цецка Цачева, ГЕРБ
Румен Гълъбинов, независим
Красимир Каракачанов, ВМРО, НФСБ, Атака
Кемал Рамадан, „Балканска демократична лига"
Пламен Пасков, независим
Димитър Маринов (Митьо Пищова)
Николай Банев, независим
резултати
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.