Излиза второто класиране за гимназиите

Александра Маркарян 03 юли 2012 в 06:48 10992 0

Ученици проверяват къде са класирани по време на кампания 2012 за прием в гимназиите. Снимка: grada.bg
Ученици проверяват къде са класирани по време на кампания 2012 за прием в гимназиите. Снимка: grada.bg
Второто класиране за гимназиите с прием след VII клас излиза днес. Учениците ще могат да проверят резултатите си на сайта на Министерството на образованието, младежта и науката (http://7klas.mon.bg/). Списъците се разлепят и по училища-гнезда. Кандидатствалите могат да проверят личния си резултат в училището, където са подали документи, а не във всяко училище-гнездо. Приетите в желано училище могат да се запишат в срок от 4 до 6 юли. Неприетите и учениците, които искат да опитат шанса си за различно училище или паралелка от тези, в които са класирани, подават наново заявление с ново разпределение на желаните училища. Мястото им от второ класиране обаче не се пази.

Свободните места, останали за трето класиране, се обявяват на 9 юли. Подаването на документи за него е на 10 и 11 юли. Списъците с приетите на трето класиране излизат на 13 юли. Записването е на 16 и 17 юли.

Останалите свободни места след трето класиране се обявяват до 20 юли, а местата се попълват до 26 юли по график, определен от директора на съответното училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови