Грешка на Ройтерс обяви Джордж Сорос за мъртъв

Николаос Цитиридис 19 април 2013 в 10:18 2577 2

Публикацията на Ройтерс за смъртта на Джордж Сорос. Годините са отбелязани с ХХХ
Публикацията на Ройтерс за смъртта на Джордж Сорос. Годините са отбелязани с ХХХ

Финансовият магнат Джордж Сорос прочете приживе некролога си, който му е подготвила една от най-големите световни информационни агенции - "Ройтерс".

На 18 април агенцията пусна погрешка малка паметна бележка, която съобщава, че "Джордж Сорос, енигматичният финансист и филантроп либерал, почина на XX години".

Датите и годините в текста са отбелязани с хиксове, които чакат да бъдат заменени с истински числа в деня на смъртта на Сорос.

Материалът бързо бе свален, а два часа по-късно агенцията се извини на своите читатели за неприятната грешка:  "По грешка публикувахме некролога на Джордж Сорос. Финансистът е жив и здрав, а от "Ройтерс" се извиняваме за грешката си".

Практика в големите информационни агенции е да се изготвят предварителни съобщения за смъртта на известни личности, като по-късно към тях се добавят само датата, годината и няколко конкретни детайла. Това спестява време в деня на реалното събитие, когато агенциите се напреварват първи да съобщят новината и да предложат изчерпателна справка за дадената личност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews