Десетки училища в дървена ваканция днес (обновена в 11.30 ч.)

Александра Маркарян 20 декември 2012 в 06:04 4991 0

Дървена ваканция заради тежките метеорологични условия ще затвори десетки училища днес. Снимка: БГНЕС
Дървена ваканция заради тежките метеорологични условия ще затвори десетки училища днес. Снимка: БГНЕС

Десетки училища в цялата страна ще останат затворени заради тежките метеорологични условия.

Нито едно училище в Добрич няма да отвори врати и днес, и утре, гласи заповед на кмета, съобщиха от регионалния инспекторат по образование. Така почивните дни заради лошото време ще се слеят с Коледната ваканция.

Във Варна часовете на първа смяна днес са намалени. Отменят се занятията за учениците от втората смяна. Утрешният ден - 21 декември, е обявен за неучебен за всички училища в община Варна, съобщи инспекторатът в областния град.

Нито едно училище в община Сливен няма да отвори врати днес. Заповедта за това е на кмета на общината Кольо Милев. Подготвя се заповед и за община Котел.

В Силистра 20 и 21 декември ще са неучебни и за всички 11 училища в община Дулово, както и за общините в област Разград Исперих, Кубрат и Самуил. В община Разград кметската заповед за неучебни дни важи само за пътуващите към средищни училища ученици, те са 420, както и за възпитаниците на училищата в селата в община Разград.

Днес занятия няма да се провеждат в средищните училища и на територията на област Шумен.

В област Русе няма да учат на 20 и 21 декември в 8 училища: в град Мартен и в селата Николово, Семерджиево, Ново село, Тетово, Долапите и Хотанца, както и селскостопанският техникум в Образцов чифлик.

В Стара Загора няма предпоставки за обявяване на дървена ваканция. Само вчера имаше едно неработещо училище - в село Братя Кунчеви, но причината беше спиране на тока, обясниха от инспектората. Няма да има дървена ваканция и в София-град, и в София-област, съобщиха от двата инспектората.

В област Габрово също няма да има дървена ваканция, увериха от инспектората, независимо от обявения оранжев код за деня заради обилен снеговалеж и виелици.

Официално Коледната ваканция за всички ученици започва на 22 декември, събота. Занятията започват отново на 7 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови