Депутат от БСП води скинарите, кандидат-депутат напъва вратата на СУ

Николаос Цитиридис 27 октомври 2013 в 17:19 8087 18

Депутатът от БСП Борис Цветков бе водачът на групата бръснати глави и млади социалисти, които нахлуха в СУ тази сутрин и се опитаха да предизвикат сблъсък с протестиращите студенти.

На видеото по-долу Цветков е човекът с кафявото яке, който на 0:12 мин от началото на клипа минава пред будката на охраната.

Интересен е и човекът, който между 0:11 и 0:14 мин е на преден план, после тича към входа на Ректората, а от 0:49 мин се опитва да разбие вратата. Съюият човек на 1:34 мин къса  плакатът "Окупация", закачен на вратата.

Името на този независим и неорганизиран съвестен гражданин е Ленко Петканин. Според сайта на софийската организация на БСП той е кандидат за депутат в 24 МИР - София.

В предаване на Нова телевизия от 4 септември той участва като представител на контрапротеста.

Интересно е и участието на репортера на телевизия Алфа. На 1:09 мин от клипа се вижда как "журналистът" къса декларацията на студентите,  закачена от няколко дни на таблото до входа на университета.

С групата бяха и няколко души, които редовно се движат с Радослав Каратанчев, баща на тенисистката Сесил Каратанчева. Те се появиха в двора на Университета още в петък около 22 часа. Тогава те се опитаха да се промушат незабелязано вътре. След като не успяха постояха още около 30 мин в двора и си тръгнаха. В галерията можете да видите снимки от тази сутрин и снимка от петък, когато позастарелият за студент бивш съратник на Жорж Ганчев Радослав Каратанчев дойде в двора на СУ.

Ленко Петканин и колегите му от младежкото БСП се събраха пред галерията на "Шипка" 6,  след като опитът им да поревземат университета не успя. Снимка: OFFNews Ленко Петканин и колегите му от младежкото БСП се събраха пред галерията на "Шипка" 6, след като опитът им да поревземат университета не успя.

След като скинарите и социалистите бяха изтласкани от двора на университета, те се  събраха пред галерията на "Шипка" 6.

В двора останаха хората на Радослав Каратанчев и водачката на контрапротеста Нина Гергова.

Депутатът Цветков бе главнодействащо лице и в контрапротеста на 16 август, когато бяха докарани десетки автобуси с роми и гласоподаватели на ДПС от провинцията. В звуковия файл можете да чуете и Нина Гергова, която също участваше тогава. (Малко по-късно ще качим и интервюто ни с Нина Гергова днес).

Ето го и видеото от атаката на социалистите и бръснатите глави.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!