Бойко за туитъра на Миро: Ако е дал нещо неправомерно, отива си

16 февруари 2013 в 12:40 3103 4

Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС

"Ако е дал нещо неправомерно, така както всички си отиват, ще си отиде и той", така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос не се ли притеснява, че земеделският министър Мирослав Найденов дава пари за иначе безплатните Facebook и Twitter.

Не мога да кажа какво е дал, той си е отговорен човек, да си се обяснява, уточни Борисов в интервю за "Нова телевизия".

В началото на тази седмица стана ясно, че Найденов е пуснал тихомълком нова обществена поръчка за 50 хил. лв. за поддържане  на профилите на Програмата за развитие на селските райони в двете социални мрежи.

Миро Найденов вече даде миналата година 50 хил. лв. за създаване на акаунтите. Първата поръчка беше спечелена от фирма “Кей Ем Ком” на бившата пиарка на Агенцията по храните, подчинена на Мирослав Найденов – 24-годишната тогава Кристина Спасова.

След избухването на скандала през август миналата година стана ясно, че с протекциите на министъра си Спасова се е сдобила с апартаменти, купила си е завод, спечелила е и други обществени поръчки.

Европейската служба за борба с евроизмамите ОЛАФ проверява поръчките за изготвянето на Twitter и Facebook-профилите на Програмата за развитие на селските райони, стана ясно от съобщение на МВР по повод втората обществена поръчка на Найденов.

В четвъртък земеделският министър обяви, че проверката била рутинна. „На някои много им се иска да ме разчекнат, но това няма как да се случи”, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови