Бойко: Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене

Нели Чолашка 18 януари 2013 в 10:50 3682 2

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Трябва да се правят пътища, Лили. Така че асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене", казал премиерът Бойко Борисов на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова на правителственото заседание в сряда.

Това стана ясно от публикуваната днес стенограма от правителственото заседание.

Този коментар той е направил, като се е хванал за последните думи на Албена Симеонова, биоземеделец от Никопол. (Борисов покани "Зелените" на заседанието на кабинета, защото никой не им давал трибуна).

"Нека и ние не сме най-бедните, както в момента районът около Козлодуй, Видин и Монтана. Аз идвам оттам, тръгнах 02.30 часа тази нощ, за да съм тук в 09.30 ч", казала дамата, което е породило поредния коментар на Бойко за магистралите.

Половината заседание е минало в трогателни изказвания от страна на "Зелените", като например:

Георги Тупарев: Добър ден. Аз съм съпредседател на „Зелените”. През 1986 година, когато избягах от България поради репресирането, което получих от комунистическия режим, отидох да следвам физика в Хайделберг. Имах много голям късмет да попадна на изключително добри професори и учители.

Когато избягах бях с промит мозък и мислех, че ядрената енергетика е енергетиката, която ще спаси човечеството от глад на енергия. Имах късметът да имам много добри професори, от които няколко нобелови лауреати и това, което научих е, че може да има мирен атом, но няма безопасен атом.

Искам да подчертая позицията на „Зелените”, тя отива по-далеч от това, която е позицията на ГЕРБ. Ние се обявяваме за това, че въобще няма безопасна ядрена енергетика. Ако имате въпроси това мога да го потвърдя...

Никола Газдов (Председател на Българска Фотоволтаична асоциация): Благодаря много за поканата и аз се радвам, че имаме тази трибуна. Ще си позволя да продължа мисълта на господин Тупарев. Аз имам дете, чакам второ, искам да им завещая чисто бъдеще, а не ядрени боклуци, радиоактивни боклуци, които всъщност трябва да складираме някъде за над 100 хиляди години. Няма кой на тази маса или тук в залата да може да поеме отговорност за следващите 100 хиляди години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!