БМВ прелетя с 247 км/ч по "Тракия"

13 ноември 2012 в 14:49 2513 7

Магистрала
Магистрала "Тракия" няма да влезе в световната филмова история. Снимка: БГНЕС

Тази събота камерите на автомагистрала "Тракия" са засекли автомобил, преминал с рекордните 247 км/ч.

Това обяви днес на пресконференция началникът на КАТ в Пазарджик главен инспектор Тодор Тодоров. Лекият автомобил БМВ е сниман от камерите в 13.40 часа в събота. 

Въпреки усилията за ограничаване на нарушенията по пътищата, отново имаме регистрирани рекорди на скоростта по АМ "Тракия", коментира Тодоров. Той обясни, че рекордът е отчетен от стационарната камера, която е монтирана в пазарджишкия участък на магистралата.  В същия ден, но 30 минути по-рано, камерата е заснела и друг автомобил, който е преминал по магистралата със скорост от 237 км/ч.

Тодоров допълни, че от монтирането на стационарната камера през месец март тази година, случаи като последните два не са единични. Движението с превишена скорост създава сериозни рискове от пътни инциденти с фатален край, допълни началникът на КАТ-Пазарджик.

Пред OFFNews от полицията в града обясниха, че БМВ-то е собственост на жена от Пловдив. Тя е издирена лесно по заснетия номер на автомобила ѝ. Собственикът на другата кола обаче все още не е известен.

От полицията заявиха, че подобни случаи не са прецедент. 

Стационарната камера, която е засекла посочените случаи, е запечатала още много подобни прояви, предимно с мощни спортни автомобили и мотори. Камерите са с изключително висока резолюция и могат да заснемат в детайли както през деня, така и през нощта. Камерите могат да засичат автомобили със скорост до почти 300 км в час, като могат да снимат и поредни автомобили, движещи се с превишена скорост. Необходимото време за "презареждане" на камерата за втора снимка е близо секунда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!