70 000 евро премии за социални бизнес проекти на НПО

18 юни 2013 в 13:06 2644 0

Гуидо Мунци, Левон Хампарцумян и Любен Панов при представянето на проекта. Снимка: УниКредит Булбанк
Гуидо Мунци, Левон Хампарцумян и Любен Панов при представянето на проекта. Снимка: УниКредит Булбанк

70 000 евро ще бъдат разпределени между бизнес проекти със социална кауза на неправителствени организации, спечелили първо, второ и трето място в конкурс на Българския център за нестопанско право (БЦНП) в партньорство с фондация "УниКредит" и с "Америка за България.

Проектът бе представен днес от програмния директор на БЦНП Любен Панов, главния оперативен директор на УниКредит Андреа Казини, програмния директор за Централна и Източна Европа на фондацията Гуидо Мунци и главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Парите ще бъдат отпуснати за 3 години (2014, 2015 и 2016 г.). Половината от наградния фонд осигурява фондация "УниКредит".

Премия ще получат най-добрите предложения за започване на нов бизнес, свързан с мисията на съответната нестопанска организация.

Конкурсът е само част от програмата за социално предприемачество на БЦНП. Тя включва три етапа. Първият етап включва обучения по социално предприемачество и развитие на стопанска дейност за около 20-25 неправителствени организации, вторият - разработване на бизнес планове (участниците ще имат три месеца за това), а третият е конкурсът, след който първите три ще получат финансиране.

Инициативата е подходяща за всички НПО, които развиват или имат намерение да развиват стопанска дейност в подкрепа на своята мисия и цели. За участие могат да кандидатстват НПО, които:

·    съществуват повече от 1 година (т.е. регистрирани преди 30 юни 2012 г.);

·    имат най-малко два успешно изпълнени проекта/инициативи в последните 2 години;

·    имат годишни приходи над 10 000 лева за последната година (2012 г.) или повече от 30 000 лева за последните две години (2011 и 2012 г.).

В програмата може да се включат и организации, които са участвали в конкурса в предходни години, но не са получили награди.

Проекти могат да се подават до 28 юни на имейл [email protected] или по пощата на адрес: София 1000, ул. „Добруджа" № 6, за БЦНП.

Одобрените за участие кандидати ще бъдат обявени през август. Обучителните семинари са през септември и октомври. Бизнес плановете трябва да бъдат подготвени до края на 2013 г. Журито ще класира най-добрите от тях през февруари 2014 г.

Медийни партньори на програмата са OFFNews и в. "Капитал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!