Тест със задник доказа твърдостта на iPhone

OFFNews 26 септември 2014 в 13:52 20054 15

Технологичен блогър огъна устройството с ръце

Технологичният гигант Apple отговори на оплакванията на свои потребители за огънати бройки от новите смартфони iPhone 6 с обяснението, че проблемът е "изключително рядко срещан".

От компанията обявиха, че са получили само 9 оплаквания от хора, чиито телефони са се изкривили при нормална употреба.

От Apple посочват още, че телефонът е подсилен с вложки от стомана и титан, които да заздравят потенциалните точки на напрежение и да предотвратят деформацията. Друг елемент, с помощта на който трябва да се избегне огъването, бил закаленото стъкло на новия iPhone 6.

"Ние избрахме тези висококачествени материали и конструкция заради тяхната здравина и издръжливост", обясниха от компанията.

За да докаже здравината на устройството си, технологичният гигант покани в лабораториите си журналисти и им показа уредите, които използва, за да проведе тестове за здравината на продуктите си.

Всеки от телефоните преминава през 5 различни теста, сред които са огъване с тежест от 25 кг., тестване на точки на натиск и усукване.

От Apple обясниха, че правят тестове на телефоните и в ситуации, имитиращи реалния живот. Един от тези проверки "тест със сядане". При него устройството се слага в задния джоб на тесни джинси и така се сяда под различни ъгли.

Въпреки уверенията на Apple, че новите им телефони са здрави и дефектите са изключително редки, много потребители се оплакаха в мрежата, че смартфонът им се огъва, докато е в джоба или чантата им. 

Популярен технологичен блогър дори направи тест на устройството и успя само с ръце и без допълнителни инструменти да огъне новият iPhone 6 Plus, а в Twitter е пълно със снимки на вече огънати телефони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!