Над половината хора на Земята не са ползвали интернет никога

OFFNews 01 март 2015 в 13:13 1958 0

Въпреки популярността на компютрите, телефоните и др. устройства, които могат да се свързват с интернет, повече от половината жители на планетата никога не са ползвали интернет, твърди изследване на сайта, собственост на Facebook Internet.org.

Докладът подчертава, че има сериозна разлика между потреблението на интернет в развитите и в развиващите се страни. 60% от земното население не е сърфирало нито веднъж в мрежата, докато 38% го правят поне веднъж годишно.

76,2% от хората в развитите страни имат достъп до интернет, докато в развиващите се страни едва 29,8% се възползват от услугата.

Северна Америка, Европа/Централна Азия водят по дял жители, сърфиращи в нета - 84,4% и 65,4% ползват световната мрежа. Най-малък е процентът в Южна Азия и Субсахарска Африка, съответно с 13,7% и 16,9%. Източна Азия/Пасифика, Близкият Изток/Северна Африка и Латинска Америка/Карибите са по средата с между 39 и 47%.

Докладът добавя, че към момента 80% от световното население може да си позволи интернет.

"Много хора не ползват интернет, защото или не знаят за него или в мрежата има много малко съдържание на родния им език, което ги интересува. За да се осигури достатъчно много съдържание в мрежата, което да задоволи 80% от земното население - ще са необходими сериозни усилия на поне 92 езика", пишат от Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови