Конкурс за иновативна пейка

ОFFNews 01 юли 2015 в 15:56 3378 1

Първият научно-технологичен парк в България търси идеи за иновативни пейки, които да се разположат в отворените за посещение пространства малко преди старта на мащабния и пръв по рода си проект в страната.

Посредством тази инициатива София ще се сдобие с градска мебел, която ще е както естетически съвременна като дизайн, така и уникална като технология. Пейката ще използва природните ресурси за създаване на енергия за зарядните за мобилни устройства, разположени върху нея.

Организатор на конкурса е “София Тех Парк” АД. Дружеството има амбицията да изработи поне един от всички подадени идейни проекти за пейка за почивка със зарядна станция за мобилни устройства. Всеки е поканен да участва, а крайният срок за кандидатстване е 15 юли до 17:00 часа.

В конкурса могат да участват всички български и чуждестранни граждани или техни творчески обединения. Всеки кандидат може да представи до три конкурсни проекта. Представените проекти трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс. Наградният фонд е 700 лв. за първо място, и по 300 лв. за второ и трето място.

За целите на конкурса е поканено петчленно жури от различни области, свързани с темата за иновации и технологии. Валентин Водев, известният български индустриален дизайнер, базиран във Виена, Австрия. Нуша Спирова, която е проектен мениджър на „Клийн тех България" - организация, целяща да разпространява устойчивите бизнес модели и да интегрира зелените проекти, стратегии и инициативи.

“София Тех Парк” АД си запазва правото да избере кои проекти да бъдат реализирани. На всяка реализирана пейка ще има ясна индикация за нейния автор.

Победителите ще бъдат обявени в специално събитие на 30 юли. Журито и организаторите ще изберат между 10 и 20 проекта за изложба, която ще бъде показана при откриването на първия научно-технологичен парк в София през есента на 2015г.

Подробните технически изисквания вижте на www.sofiatech.bg, в раздел „За нас“, секция „Събития“. Въпроси и отговори: Можете да ни зададете своите въпроси относно конкурса до 10-ти юли 2015 г. на и-мейл [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови