Инструмент на Microsoft засича снимки с насилие

OFFNews 21 юли 2015 в 11:59 2811 0

Софтуерният гигант Microsoft е пуснал безплатен инструмент, който позволява на собствениците на уебсайтове да следят за разпространение на снимки с насилие над деца, съобщава Би Би Си.

Според компанията това е начин за справяне с ежедневно качваните 720 000 кадъра, изобразяващи такъв вид тормоз. Досега нареченият PhotoDNA инструмент е бил достъпен само за полицията, големи социални мрежи като Facebook, Twitter и Flipboard, както и организации, борещи се срещу детското насилие. Вече и малки фирми ще могат да се възползват от него.

“Засичането на изображения с насилие сред 1,8 млрд. снимки, качвани онлайн всеки ден, беше почти невъзможна задача“, казва Кортни Грегори, старши адвокат на Microsoft.

Системата PhotoDNA е използвана за анализиране и сравняване на изображения, налични на Интерпол, полицията и Националния център за изчезнали и малтретирани деца на САЩ. Именно "опитът" на софтуера от тези снимки ще помогне на PhotoDNA да разпознава качените в свободното уеб пространство кадри. Ще бъдат засичани съвпадения, дори когато файловете са манипулирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови