Пуснаха под гаранция арестуваните полицаи от Асеновград и Първомай

OFFNews 18 септември 2015 в 15:48 3794 8

Снимка БГНЕС

Петимата полицаи от Асеновград и Първомай, които бяха арестувани при спецакция на отдел „Вътрешна сигурност” и Окръжна прокуратура – Пловдив, бяха пуснати под гаранция. 

Сред арестуваните са и шефовете на полицейските управления в двата града. 

Началникът на районното управление в Първомай Васил Налбантов е пуснат под гаранция в размер на 2000 лева. Такава е гаранцията и на директора на РПУ-Асеновград Димчо Темелков, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На Р. Дичев е определена гаранция в размер на 1000 лева, на И. Бойчев - в размер на 1500 лева, а на В. Панайотов - в размер на 1000 лева.

Според обвинението Темелков и Налбантов са прикривали кражби, пране на над 3 милиона лева, тежки катастрофи, побоища и отвличане на хора.

В хода на разследването обвинения за кражба в особено големи размери са повдигнати на М. Хубинов, на когото е наложена гаранция в размер на 10 000 лева.

При полицейската акция бяха задържани общо 15 души, петима от които служители на МВР в районните управления в Първомай и Асеновград. 

Задържаните са извършвали престъпления и са били укривани от полицейските служители. 10 от задържаните са опъвали „полицейски чадър” в двата града, като 80% от състава на РУП-Първомай са извършвали частна стопанска дейност в работно време. Подобна е и ситуацията в Асеновград, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови