Биячът от Борисовата остава в ареста

ОFFNews 30 юли 2015 в 17:29 4113 1

Снимка OFFNews

Обвиняемият Борис Петрон.

Борис Петров, който на 17 юли нападна 67-годишният Красимир Иванов, докато възрастният човек се разхождаше в Борисовата градина заедно с внучетата си, остава в ареста. Това реши днес Софийският районен съд, предаде репортер на OFFNews.

"Чувствам се абсолютно невинен", бяха последните думи на Петров пред съда.

Борис бе задържан за 72 часа на 27 юли. Днес Софийска районна прокуратура поиска от съда да остави обвиняемия за постоянно в ареста. Като основен мотив прокуратурата посочи факта, че съществува реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление. За да докаже това, прокуратурата приложи към делото заявление от бащата на Борис, в което пише, че на 23 юли той е позвънил на сина си и го е посъветвал веднага да отиде в 1-во РПУ и да обясни какво се е случило. Борис обаче му казал, че отива да разговаря с адвокат, затворил и си изключил телефона.

"Предал се е "доброволно", не защото е искал, а защото на органите вече им е било известно името му", смята още прокуратурата.

Защитата на обвиняемия пък категорично заяви, че Борис не се е укривал. Според адвоката пострадалият не е бил категоричен, че точно Борис е извършил престъплението. Преди разпознаването Красимир е твърдял, че мъжът, който го е налагал, е бил късо подстриган, на 20 години и със светли очи.

Прокуратурата репликира като заяви, че Красимир е казал, че биячът е на 20-30 години, светло, кръгло лице, около 160-170 см и по спомен със светли очи.  Обвиняемият и адвокатът му категорично заявиха, че Борис не отговаря на тези описания - висок е 170 см и с тъмни очи.

В съдебната зала стана ясно още, че пострадалият е видял, че биячът му има две татуировки. На едната е изписано Blood (кръв), а другата е на едното му рамо и е под формата на звезда. Дали обаче Борис има тези отличителни белези на този ход от съдебното производство все още не е ясно, коментира прокурорът. 

Петров помоли съда да му бъде наложена нова по-лека мярка за неотклонение.

Припомняме, че на 17 юли сутринта Красимир Иванов излязъл с двете си внучета - момче на 11 и момиче на 7 години, на разходка в парка. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия", където група неонацисти заобиколили 11-годишното момче, тъй като помислили, че то е от ромски произход и започнали да го обиждат с думите "циганче". Точно това се превърнало и в причина за сбиването. Дядото се приближил до внучето си и те го нападнали без причина, разяснява за OFFNews адвокатът на пострадалия Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър.

67-годишният мъж е удрян и ритан в главата до кафенето. След намесата на трети човек нацистите се разотишли, а дядото и внучетата си тръгнали. Не след дълго един от биячите отново догонил възрастния мъж и децата и продължил с ударите. Съдебно-медицинската експертиза пък доказва, че ударите са нанесени с юмруци. 

След днешното съдебно заседание една от свидетелките, които са били в парка по време на боя, заяви пред журналисти, че 7-годишната София и 11-годишнияти брат са продавали гривни в парка, а след това са давали парите на дядо си.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews