Арест за граничар, превозвал нелегални имигранти oт Турция

Георги Иванов превел през ГКПП "Лесово" двама иракчани

OFFNews 25 май 2015 в 13:43 4569 2

Граничен полицай от ГКПП-Лесово е арестуван заради незаконно прекарване на нелегални имигранти през границата ни с Турция.

За престъплението Георги Иванов ползвал личния си автомобил. По случая са работили съвместно прокурор, следовател, полицаи и служители на ДАНС.

На 23 май около 18 часа през ГКПП-Лесово Георги Иванов е превел и вкарал у нас през границата на страната ни с Турция двама иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил „Ауди“. Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си, под плоскости за изолация.

Граничарят и превежданите лица са задържани. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач. С постановление на Районната прокуратура в Елхово от 24 май Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес районния съд в Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо граничния полицай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!