Sky Sports: България намери новия Стоичков

Ивайло Анев 26 август 2014 в 12:56 6604 0

"Родината на Григор Димитров може би намери своя нов герой след Христо Стоичков - бившия футболист, който изведе страната си до 1/2-финалите на Световното първенство в САЩ през 1994 г.", заявиха от британската телевизия Sky Sports.

Според британците Гришо е сред скритите фаворити за спечелването на последния от турнирите от Големия шлем – US Open.

"Чудото от България стигна на 1/2-финал на "Уимбълдън", а преди това спечели турнира на трева в Лондон. Григор се среща с бляскавата Мария Шарапова и постоянно е под светлините на прожекторите. Това обаче изобщо не му пречи да постига успехи и на корта. Физическите слабости, които му пречеха до този момент да покаже напълно потенциала си, вече са в миналото", отбелязва Sky Sports.

"Димитров се сдоби с прозвището Бейби Федерер след победите си в Лондон и US Open като юноша, а през януари атлетичният и подвижен 23-годишен тенисист успя да затрудни максимално Рафаел Надал на Australian Open, принуждавайки испанеца да играе четири сета в 1/4-финалната фаза", анализира британският медиен гигант.

23-годишният Димитров е поставен под №7 в основната схема и в първия си мач ще се изправи срещу американеца Райън Харисън.

Мачът на Гришо с Райън Харисън не е в програмата за деня, което значи, че неговият мач със сигурност ще се проведе в сряда, когато е последният ден за мачовете от първия кръг на турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!