Чили превзе футболния връх на Южна Америка (видео)

Деян Спасов 05 юли 2015 в 11:15 1763 0

Източник за снимка: БГНЕС

Чили спечели за първи път "Копа Америка", побеждавайки с дузпи на финала Аржентина след 0-0 в редовното време и продълженията.

Късно снощи с последна дузпа в стил "Паненка" Алексис Санчес вдигна феновете по трибуните на препълнения Национален стадион в Сантиаго на крака. Домакинът на турнира Чили спечели за първи път футболната надпревара и написа славна страница в спортната си история.

Източник за снимка: БГНЕС

В първите минути на мача тежка контузия получи една от звездите на Аржентина Анхел Ди Мария, като принудително го замени Езикел Лавеци. В герой за домакините в поредна среща от турнира се превърна капитанът им вратарят Клаудио Браво, който освен, че не допусна гол във финала, спаси и дузпа.

Халфът на Ювентус Артуро Видал и острието на Арсенал Алексис Санчес умело и енергично ръководеха атаките на чилийците, докато сякаш от отсрещната страна имаше само един достатъчно активен футболист и това беше Лионел Меси. С добри намеси в задни позиции все пак се отличиха Демикелис и вратарят Ромеро.

Именно Лионел Меси взе и статуетката за най-добър играч на турнира "Копа Америка", докато Артуро Видал грабна приза за играч на финала.

Разочароващо включване в последния мач на турнира за Гонсало Игуаин. След незапомнящата се игра на Серхио Агуеро, Игуаин се появи на терена около 75-ата минута на негово място, но изпусна от малък ъгъл на празна врата секунди преди края на редовното време. За капак нападателят изпусна и втората дузпа за Аржентина, изпращайки я високо над вратата.

При наказателните удари за Чили отбелязаха Мати Фернандес, Артуро Видал, Чарлс Аранхис и Алексис Санчес.

За Аржентина точен бе единствено Лионел Меси, а в "грешници" се превърнаха Игуаин и Банега.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!