Цветан Василев се оттегли от "Ботев" (Пловдив)

Ивайло Анев 23 март 2015 в 15:43 4714 5

Цветан Василев

Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев се оттегля от отбора. Това обяви самият той на официалния си сайт.

Банкерът ще предостави безвъзмездно всичките си акции, притежавани чрез "Инфраструктура" АД, на сдружението на феновете "Сдружение за "Ботев", което и сега има дял в клуба.

"В условията на тотална атака, целяща пълното ми дискредитиране, всеки човек, всяка компания, дори всяка идея и мечта, свързани по някакъв начин с мен, са анатемосвани и поругавани. Осъзнавайки всичко това и съобразявайки се с реалностите, реших, че най-добрият начин да ви помогна на този етап е, като оставя нещата във ваши ръце. Звучи тъжно, но повярвайте ми, че това е дълго обмисляно и много, много тежко взето решение", се казва в съобщението на личния сайт на Василев до феновете.

"Убеден съм, че придобивайки контрол над любимия клуб, вие ще намерите най-добрия начин със сила, воля и непоколебимост да излезете от неимоверно трудната ситуация", допълва мажоритарният собственик на останалата без лиценз Корпоративна търговска банка (КТБ).

Василев изрази съжаление, че не е успял да завърши започнатото в "Ботев". С влизането му в клуба бяха афиширани амбиции за голям проект, бяха взети играчи със солидни трансферни суми и високи заплати. "Ботев" получи и стадион "Христо Ботев" на концесия за 35 години и обяви намерения за инвестиции в размер на 20 млн. лева. Кризата с КТБ обаче сложи край на тези планове.

"Но вие не се предавайте, продължете борбата. Аз ще следя внимателно събитията и при всяка открила се възможност ще продължавам да помагам с каквото мога. Горд съм, че макар и за кратко, бях част от легендата "Ботев". Благодаря ви за многото щастливи мигове, които ми доставихте", завършва Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!