ЦСКА остана без лиценз за „А“ група и Европа (обновена)

Ивайло Анев 20 май 2015 в 17:01 6099 0

Лицензионната комисия към БФС остави ЦСКА без лиценз за евротурнирите и българското първенство, съобщи "24 часа".

Причината за тежката санкция е, че от клуба са пропуснали всички срокове да уредят задълженията си към Агенцията по приходите, които бяха до 31 март. Клубът дължи на НАП около 10 милиона лева.

"Армейците" имат право да обжалват решението в седемдневен срок.

Със съобщение на официалната си страница в интернет Българският футболен съюз обяви, че ЦСКА и още три клуба ("Локомотив София", Марек и Хасково) не получават лиценз за евротурнирите и родната А група, а отборът на Черно море получава лиценз за европейските клубни турнири.

Ето и пълния текст на съобщението:

"След проведено редовно заседание във вторник, 19 май, Лицензионната комисия разгледа в детайли всички допълнителни документи на клубовете и отказа издаването на лиценз за участие в европейските клубни турнири и българското първенство на отборите на ЦСКА, Локомотив София, Марек и Хасково. Лиценз за участие в европейските клубни турнири получава отборът на Черно море.

Клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия. Всички засегнати клубове са уведомени за решенията на Лицензионната комисия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!