Хърватски вестник: Смешни българи. Някога бяха реномирана футболна нация

OFFNews 12 октомври 2015 в 15:43 9115 7

Георги Терзиев и Никола Калинич в момент от мача в Загреб в събота

"Ако Анте Чачич (б.р селекционерът на Хърватия) можеше да избира съперник за дебютния си мач, това щяха да бъдат тези смешни българи, които някога бяха реномирана футболна нация."

Така хърватският вестник "Вечерни лист" описа българския национален отбор по футбол. Националите ни загубиха с класическото 0-3 от Хърватия в евроквалификация от група "H" на празния заради наказание ст. "Максимир" в Загреб в събота вечер. По-притеснителна от резултата в мача беше играта на представителния ни тим, който сякаш беше потънал в паника. 

"Хърватия разби и потопи България на празния "Максимир", написа в. "Вечерни лист".

"Как ли се е чувствал вратарят Митрев? Като пушечно месо, дори защитникът Терзиев го обстреля със снаряд, но го спаси гредата. Петев беше мокър до кости - атракция в дъжда на "Максимир" , където нищо не помагаше на българите и те бяха разбити. Петев ще се моли в кариерата си повече да не идва на този стадион, където падна с Лудогорец в 97-ата минута (б.р. - загуба с 2:3 през 2012-а от Динамо Загреб в предварителните кръгове на Шампионската лига), а сега преживя този позор. На почивката таблото светеше с резултат 2:0, а можеше да бъде 5:0...”, добавя още изданието.

Вестник "Слободна Далмация" от своя страна описа играчите ни като "недорасли българи", които бяха сравнени с "деца, сковани в страх, които чакат следващата порция бой и активно съдействат на противниковите нападатели".

Припомняме отиграването на централния ни защитник Георги Терзиев при резултат 1-0 за домакините в събота вечер, за което писа и "Вечерни лист".

Това паническо и лишено от всякаква мисъл изчистване към собствената врата сякаш олицетворява картинката в националния ни отбор в момента.


Следващият и последен двубой на България от квалификациите за ЕВРО 2016 във Франция е напълно протоколен - утре (13 октомври) срещу Азербайджан от 21:45 ч. на националния стадион "Васил Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!