Хърватските медии: Българският отбор е пълен с анонимници

Ивайло Анев 07 октомври 2014 в 09:26 2506 1

Хърватски вестник определи като "анонимници" българския национален отбор по футбол.

Дни преди квалификацията за Европейското първенство през 2016 година хърватската преса реши да вдъхне увереност на феновете на футбола в страната със съпоставка между играчите от сегашния състав на българските трикольори и предшествениците им отпреди 20 години, които се прославиха на Световното първенство в САЩ.

Хърватският вестник "Ютарни лист" публикува статия за българския отбор, озаглавена "Някога пълни със звезди, а днес - с анонимници. Дали някой в Хърватия е чул за Ивелин Попов?".

Статията започва така: "Българите някога имаха съперничество между Левски и ЦСКА, силен отбор в Пловдив, блестящите нападатели Христо Стоичков, Емил Костадинов и Любослав Пенев, легендарния плешивец Йордан Лечков, "мистър" Трифон Иванов. Имаха отбор, който в САЩ през 1994 година прекъсна практиката на Германия да стига поне до финала на световните първенства и я лиши от световната титла".

А за сегашния български национален отбор по футбол вестникът пише: "Кой в Хърватия познава Ивелин Попов? Това днес е техният първи човек, нападател с 48 мача и 8 гола, който играе в Кубан от Краснодар.

В мача с Динамо видяхме Александър Тонев от Селтик, с фланелката на ЦСКА /Москва/ в мача с Байерн видяхме Георги Миланов. Това са най-добрите български играчи.

Ивелин Попов, чиято стойност е оценена на осем милиона евро, и Миланов с пет милиона са най-скъпите играчи. Цената на целия български национален отбор е по-малка от тази на Лука Модрич", хвалят се хърватите.

Авторът на материала коментира, че "отбор, който е съставен основно от играчи от българското и руското първенство, не може да притежава голяма класа", но пък хърватите често се затрудняват срещу съперници, които са силни като колектив, а не разчитат само на индивидуалните си качества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови