Уволнените от министър Раданова я дават на прокурор

OFFNews 26 август 2014 в 15:33 1769 0

Снимка Ивайло Анев

Бившите шефове на "Академика 2011" дават Раданова на прокурор.

Членовете на борда на директорите на "Академика 2011" ЕАД, които бяха освободени от спортния министър Евгения Раданова, обявиха намерение да сезират прокуратурата, заради незаконни дейности на служебния министър.

Бившият председател на съвета на директорите Марин Маринов заяви в "Зона спорт" по БТВ, че Раданова противозаконно е сменила комисията, която разглежда и оценява офертите за обществените поръчки. Освен това той се оплака, че непрекъснато е бил заплашван със съд от Раданова.

Маринов заяви, че наред с поръчката за Зимния дворец се провеждат още няколко поръчки, една от които е доставяне на светлинно табло за националния стадион "Васил Левски", като прогнозната стойност е два милиона лева.

"Етапът на доставката на светлинно табло се намира на същото ниво като Зимния дворец. Вместо да търси прекратяване, преразглеждане или преценка на цената екипът на министерството пристъпи към друг вариант - смени назначената комисия, която разглежда и оценява офертите, което по същество означава не само нарушаване на ЗОП, а е престъпление. Противозаконно на 21 август е сменена комисията и са назначени нови експерти, които са служители на министерството. Искам да се сезирам прокуратурата, която трябва незабавно да се намеси".

В същото време бившият председател на съвета на директорите призова и да не се намалява цената от 41 милиона лева за ремонта на Зимния дворец, за да "не се отнеме от качеството", като даде за пример "Арена Армеец", където "се случи едно неоснователно и необосновано намаляване на цената за сметка на качеството".

"Зимният дворец е една илюстрация как се работи в момента в спортното министерство. Бяхме заплашени от г-жа Раданова със сезиране на главния прокурор. Всъщност постоянно биваме заплашвани със сезиране - и преди, и след уволнението. Тя обаче не изнася конкретни факти към обвиненията си, но аз ще го направя", каза Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови