УЕФА забрани връщане на лиценза на "Локомотив" (София)

OFFNews 23 юни 2015 в 20:48 4455 7

Собственикът на "Локомотив" (София) Николай Гигов

Лицензионната процедура и правилата на УЕФА не позволяват решението за отнемане на лиценза за европейските клубни турнири и професионалния футбол на "Локомотив" (София) да бъде преразгледано.

Това става ясно от официално писмо на УЕФА до изпълнителния директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов.

От УЕФА дори посочват, че евентуалното връщане на лиценза на клуба може да доведе до дисциплинарни наказания и дори до отнемане на европейския лиценз на БФС.

"Лицензионната процедура и правилата категорично не допускат ново отваряне на процеса. "Локомотив" е с отнет лиценз и неговото възстановяване, дори и при извършени плащания по задълженията след установения срок, ще бъде сериозно нарушение", се казва в писмото, подписано от шефа на отдел "Лицензиране и Финансов феърплей" към европейската футболна централа Андреа Траверсо.

През изминалия сезон "железничарите" завършиха трети в крайното класиране на „А“ група, което им даваше възможност да играят в Лига Европа, но останаха без лиценз и на тяхно място в турнира ще играе четвъртият- "Литекс".

Причината "Локомотив" (София) да остане без лиценз са задължения към НАП.

Президентът на клуба Николай Гигов заяви пред "Гонг", че смята да се откаже от футбола.

„Оттук-нататък бъдещето е следното – аз категорично повече няма да се занимавам с футбол. И позицията ми пред Изпълкома беше същата – или получаваме пълен лиценз за "А" група, а не частичен, или се оттеглям. Локомотив София отива във „В“ група. Сега ще очаквам да се появят кандидати, които имат желание да поемат клуба. Аз ще преотстъпя марката, емблемата и всичко, каквото трябва, без да искам пари. Разбира се, аз имам договори с футболисти от настоящия тим, които мога да трансферирам, но за клуба няма да искам пари“, каза Гигов.

Ето го и самото писмо от УЕФА :

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови