Тежка загуба на Григор Димитров в Монте Карло

OFFNews 17 април 2015 в 13:53 4946 0

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров загуби с 1:6, 2:6 от французина Гаел Монфис четвъртфиналния си мач на турнира на клей в Монте Карло.

Мачът на централния корт приключи само за 58 минути.

28-годишният Гаел Монфис е 18-и в световната ранглиста, където Димитров е №11. Французинът е достигал до №7, а българинът - до №8.

23-годишният Димитров, който е поставен под №9 в основната схема на турнира, стига за втори път (след 2013 г.) до четвъртфиналите на турнира на клей в Монте Карло, който е от сериите "Мастърс 1000". Той отстрани защитаващия титлата си шампион Стан Вавринка (Швейцария), Фабио Фонини (Италия) и Фернандо Вердаско (Испания).

Гаел Монфис изненадващо отстрани втория в световната ранглиста и втори в остновната схема на турнира Роджър Федерер.

Мачът Димитров-Монфис гейм по гейм

Първи сет

Първи сервира Димитров и допуска пробив още в първия гейм – 0:1 за Монфис, който затвърждава преднината си със спечелването на сервис гейма си за 2:0. Григор и Монфис печелят сервис геймовете си. Резултатът е 3:1 за Монфис. Григор продължава да прави грешка след грешка и губи сервис гейма си на нула. Резултатът е 4:1 за французина.

Телевизионната камера показва трибуните - треньорът на Димитров Роджър Рашийд не е там. В ложата е баща му и треньор от детските му години Димитър Димитров.

При 1:4 Димитров има възможност да върне един от пробивите - резултатът е 40:40, но Монфис бързо печели две точки. Резултатът е 1:5. Последният гейм в сета също е катастрофален за българина - губи го на нула. Губи и сета с 1:6.

Втори сет

Вторият сет започва по-добре за Григор, и все пак, след дълги разигравания, Монфис печели първия гейм, в който сервира, след което Димитров взема гейма си на нула. Французинът печели трудно третия гейм, след пропусната точка за пробив от Димитров и дълги разигравания. Резултатът е 2:1 за Монфис. Четвърти пробив за Монфис в мача и нов спечелен сервис гейм от него. Резултатът е 4:1. В следващите четири гейма всеки печели подаването си. Сетът приключва с резултат 6:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови