Стойчо Младенов: Домусчиев да не е Господ

Ивайло Анев 14 декември 2014 в 18:00 6015 7

Кирил Домусчиев и Стойчо Младенов

Изключително остра атака срещу собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев предприе треньорът на лидера в първенството ЦСКА Стойчо Младенов.

Наставникът на "червените" обвини открито боса на "орлите", че потъпква феърплея с методите си на работа.

Младенов недоволства и от обидите, които Домусчиев сипе срещу ЦСКА и легендите на отбора и пита защо бизнесменът не е помогнал на столичния гранд, когато е бил в управата на клуба.

Ето цялото обръщение на треньора, което беше публикувано на личния му сайт:

"Изчаках края на футболната година, за да кажа няколко изречения за случващото се в българския футбол. Вероятно отново ще бъде определен с най-различни епитети, но това е, защото истината боли. Но аз съм човек със самочувствие. Нямам никакво намерение да мълча или да навеждам глава пред несправедливостите.

Три години гледахме един филм в българския футбол. Сега същото се случва четвърта. Свикнах да ме наричат ревльо. Но в "моя отбор" напоследък дойдоха още много ревльовци, които са недоволни от статуквото.

Искам да се обърна към господин Кирил Домусчиев, който си позволи да обиди институцията ЦСКА и многото легенди, които са защитавали и защитават емблемата на най-славния български клуб. Вашият проект беше за пример на всички. Похвално е, че инвестирахте и създадохте един силен отбор, влагате в базата. Поздравления! Имате пари, плащате големи трансфери и скъпи заплати!

Но Вие потъпкахте всичко хубаво с методите си на работа. Опитвате се да убиете конкуренцията си, да я обиждате с епитети като "болни мозъци". Не сме болни мозъци и слепци, които не видяха какво се случи преди две години и половина с Миньор в Перник. Сега го видяхме и с Марек в Дупница. Браво за всичко изградено от Вас като отбор и база. Но Вие подчинихте всичко на една кауза, която си позволявате да определяте като национална и не подбирате средства!

Не е ли конфликт на интереси, че Вашата фирма държи телевизионните права на първенството? Не зависят ли по този начин клубове, не само Лудогорец, от Вас? Не говори ли това за липса на феърплей?

Миналия сезон ЦСКА доближи Лудогорец на две точки и Вие много добре знаете какво се случи. Тогава пак бяхме болни мозъци. Сега сме три точки пред вас и отново станахме такива. Обиждате не само мен, а успешни бизнесмени като Петър и Ивайло Манджукови, като фирмата "Трейс". Обиждате заслужил през годините професор като Александър Томов. Обиждате легенди като Петър Жеков, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Спас Джевизов, Георги Велинов. С думите към ЦСКА обиждате най-големия български футболист Христо Стоичков, който е неразривна част от нашия клуб. Позволихте си да обиждате Любо Пенев. Всички тези хора са направили така, че звездата на ЦСКА да блести ярко дори в най-трудните времена. Те не са болни мозъци. Това, че имате пари, не ви дава право да раздавате правосъдие.

Вие обиждате хора, които са работили и работят за футбола. Призовахте Станимир Стоилов да става съдия, защото каза истината за отсъждания в мач на Лудогорец. Обидихте личностно Димитър Димитров, един наистина доказан специалист. Какъв сте Вие? Да не сте човекът Господ?

Нали Вие бяхте в управлението на ЦСКА? Помните ли къде беше клубът по Ваше време? Имахте шанса да се разпореждате, но не го използвахте. Имахте уникалния шанс да спасите ЦСКА от тираните, но не го направихте. Аз останах да се боря. Аз, моите колеги, Томов и Тодоров, футболистите, славните ветерани и верните фенове. Последното нещо, което заслужаваме, е да ни наричате болни мозъци.

Станете шампион на България за четвърти път. Станете, но по честен начин. Половината "А" група се обърна срещу Вас. Недоволстваме заради нещата, които се случват преди, по време и след мачовете. Заради Вашите методи. Това е дерибействане. Какво правите в изпълнителния комитет на БФС? Президентите и собствениците на клубове нямат място там. Но след като вече сте член, би трябвало да се грижите за просперитета на целия футбол. А не да обгръщате с мъртва хватка конкуренцията благодарение на Вашите финансови възможности.

Искате да се сравняване с ЦСКА? Нашият клуб е в тежко положение. Не го крием. Ако искате да сте като нас, направете таван на заплатите по 15 000 лева и да се мерим. Но не е това смисълът. Имате пари, влагайте ги в отбора си. Смисълът е да има честна конкуренция, а Вие потъпквате феърплея.

Позволявам си да се обърна към Вас, тъй като за втори път ме нападнахте на личностна основа. Твърдял сте, че симпатизирате на ЦСКА. Ако това беше така, щяхте да ни поздравите за усилията в нашата кауза да спасим най-големия клуб на България. А не да опитвате да кадрувате и да призовавате да ме уволняват. Хората, които обичат ЦСКА, го показват безрезервно. Такива като Стойне Манолов, Александър Чакмаков и сдружението ЦСКА Завинаги. Като много други, които помагат според възможностите си – повече или по-малко. Като феновете, които са с нас на всеки мач и дават и последния лев от джоба си за нашата "червена" кауза. Тя е наша кауза, никога не бихме я определили като национална. Ще я браним с цената на всичко!

Аз не съм нито безгрешен човек, нито безгрешен треньор. Но моята съвест е чиста, защото се старая да върша работата си честно и по най-добрия смятан от мен начин. Защитавам моето име, моето семейство и моя отбор. За разлика от много други в българския футбол!"

Накрая ще си позволя да се обърна и към господата от съдийската комисия. Радвам се, че така бързо един от Вас "наруши медийното ембаргото" след мача ЦСКА – Черно море. Не знам само какво доказа с думите си и снимките, които изпрати до медиите. Ситуацията е очевидна и е само един от десетките примери за случващото се през последните години. Ще попитам господата от съдийската комисия и конкретно господин Петър Петров защо не постъпи по същия начин на много други мачове, при това не само с участието на ЦСКА? Или тогава го беше срам от поведението на своите съдии?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови