Стилиян Петров: "Лудогорец" е на светлинни години пред "Левски" и ЦСКА

Ивайло Анев 04 май 2015 в 18:27 5181 1

Снимка Ивайло Анев

Стилиян Петров на днешната пресконференция в София.

"ЦСКА, както и "Левски", трябва да си вземат поуки от грешките в последните години. На този етап "Лудогорец" е на светлинни години пред двата гранда".

Това заяви бившият капитан на България, както и на "Селтик" и "Астън Вила", Стилиян Петров. Той се завърна у нас след продължително отсъствие.

Стилиян пребори левкемията и е готов да бъде посланик на Евро 2015 за юноши, което страната ни приема. Днес той даде пресконференция в София, на която разказа как се е чувствал в най-тежките моменти след диагностицирането му с болестта.

„Левски и ЦСКА трябва да видят какво са сгрешили в предните години и да си вземат поуки“, добави Стенли.

"Много се радвам да бъда тук след три години и половина отсъствие. Дълго време, но обстоятелства бяха наложителни. Радвам се, че съм в България и се чувствам като у дома. Чувството да съм в България е невероятно. След три години и половина тежка битка е невероятно. Исках и по-рано да се прибера, но нямаше как, защото лечението продължаваше. Снощи се качих с усмивка в самолета," сподели Петров.

Петров сподели, че преди четири седмици е изживял най-хубавия момент в живота си. Тогава са излезли резултатите от изследването на костния му мозък и той е получил от лекарите новината, че е напълно излекуван от левкемията.

Снимка: Ивайло Анев

"Желание за работа мисля, че все още нямам. Искам ми се да работя, но все още не съм готов. Да работя от 9 до 17 часа всеки ден изисква много енергия, особено във футбола. Все още не съм готов за това, но и това ще стане", каза бившият футболист.

"В момента заемам пост в "Астън вила", който зависи от мен. Позволява ми да ходя само, когато имам възможност. Радостен съм, че "Астън вила" ми предоставя този шанс. Но в момента съм отдаден повече на семейството ми и на фондацията, която основахме със съпругата ми", допълни легендата на българския футбол.

Той допълни, че все още му е трудно да се върне в предишната форма.

"В последната една година тренирам повече, защото заради химиотерапията и стероидите качих 39 кг. Това не е много приятно, когато цял живот си бил физически добре подготвен. Опитвам да се върна към предишната форма. Все още е трудно, защото стероидите влияят. Едва шест месеца след завършване на лечението може да се види резултат."

Петров заяви, че е получил огромна подкрепа по време на лечението, която му е помогнала да се пребори с левкемията. "Подкрепата беше отвсякъде, от целия футболен свят, но най-вече от съпругата ми, която беше до мен 24 часа в денонощието. Тя остави децата на бабите и дядовците, които ги гледаха, а нейната задача беше аз да оцелея."

По думите му това, което е преживял, го е убедило, че трябва да цени живота още повече. "Когато си в такъв момент осъзнаваш какво можеш да изгубиш", категоричен беше той.

Петров сподели, че му е трудно да се връща към тези моменти, но се чувства длъжен да го направи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови