Станимир Стоилов вкара Астана в Шампионска лига 9 г. след Левски

OFFNews 27 август 2015 в 05:47 1992 0

Снимка бТВ

Девет години след като класира "Левски", Станимир Стоилов вкара втори отбор в Шампионска лига. Астана завърши 1:1 като гост на АПОЕЛ. 

Казахстанският тим имаше предимство след първия мач от един чист гол и в целия мач бранеше своята преднина. С общ резултат 2:1 воденият от Мъри "Астана" стана първият отбор в историята на Казахстан, който ще играе в груповата фаза на турнира. 

През 2006 г. Стоилов направи това с "Левски". През 2013 г. начело на "Ботев" той елиминира "Астана" в Лига Европа с общ резултат 6:0. Година по-късно Станимир Стоилов пое отбора от Казахстан.

Още един българин ще участва в груповата фаза на Шампионска лига и това е Георги Миланов. Халфът на ЦСКА Москва не се появи в игра снощи, но тимът му победи с 3-1 Спортинг у дома и с общ резултат 4-3 се класира напред.

Снощи и други двама българи имаха шанса да заиграят в най-комерсиалния клубен футболен турнир.

Това бяха Валери Божинов и Иван Бандаловски от сръбския "Партизан", чийто отбор снощи победи БАТЕ Борисов с 2-1 в Белград. С общ резултат 2-2 и гол на чужд терен обаче беларуският тим продължава към групите на Шампионска лига. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови