Световният печат за Козмин Моци: Герой!

Ивайло Анев 28 август 2014 в 11:00 31679 6

Героят за Лудогорец Козмин Моци.

"Трилър в София. Румънец разби мечтата на румънците. Моци вече е национален герой в България".

Това пише румънското издание "Prosport" след загубата на Стяуа от "Лудогорец" в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Световните медии също обърнаха сериозно внимание на героя за "Лудогорец" и успеха на тима от Разград.

"Герой!". Така "Евроспорт" описаха Козмин Моци, човека, класирал "Лудогорец" за групите на ШЛ.

"Защитникът на "Лудогорец" Моци стана вратар при дузпите на тима си срещу "Стяуа" (Букурещ), след като титулярният пазител бе изгонен с червен картон. Той вкара един 11-метров наказателен удар и спаси 2 и така Лудогорец за пръв път ще играе в групите на Шампионската лига. Най-хубавата част? Моци дойде от "Динамо" (Букурещ).", пише Евроспорт". 

„29-годишният централен защитник дойде от Румъния, от кръвния враг на "Стяуа" "Динамо" Букурещ. За него се знаеше много малко… преди да спаси две дузпи в непривичната за него позиция“, пише Ройтерс.

BBC, Daily Mail и Bild са сред останалите медии, които разказват за фантастичния развой на мача и възхваляват героя за българите.

„Лудогорец Разград срещу "Стяуа" Букурещ: Това, което звучеше като скучен мач, се превърна в един от най-грандиозните мачове в историята на Шампионската лига“, пише германският Bild.

Изданието сравнява движенията на Моци по време на дузпите с тези на Йенс Леман навремето като от онлайн изданието на вестника отбелязват, че румънецът не се е нуждаел от помощно листче, за да разгадава ъглите, в които играчите на Стяуа стрелят.

В руското електронно издание Sports футболистът на българския шампион е включен в традиционната рубрика "Герой на седмицата".

В материала се посочва, че българският "Лудогорец" и румънския Стяуа, и 30-годишният Моци са направили един от най-удивителните мачове в историята на турнира Шампионска лига.

Изданието го нарича "най-смелият от съотборниците си".

Италианският Gazzetta dello Sport също остана във възторг от спасяванията на Моци и представянето на "Лудогорец".

На официалния си сайт от УЕФА написаха: „Вандерсон вкара страхотен гол в последната минута, а Моци направи две спасявания по време на дузпите. "Лудогорец" ще играе в групите на ШЛ за първи път в своята история“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!