Световната шампионка Станимира Петрова: Започнах с бокса на шега

OFFNews 27 ноември 2014 в 09:40 7151 2

Снимка БГНЕС

"Започнах преди две години. Преди това 15 г. тренирах таекуон-до. Казваха ми, че имам талант за бокс - не им обръщах внимание. Пуснах се на едно състезание на шега. Първия път, когато се качих на ринга, разбрах, че това е моят спорт, моето място."

Това разказа Станимира Петрова в интервю за bTV тази сутрин. Българката стана световна шампионка по бокс на 24 ноември. Тя спечели титлата в категорията до 54 кг на Световното първенство по бокс за жени в Джеджу, Република Корея с победа над действащата европейска шампионка Марция Давиде, Италия.

Титлата е първа в кариерата на Петрова.

"Преди 5-6, може би 7 години моят баща за първи път ми каза, че съм родена за бокс. Не му обръщах внимание. След това личният ми треньор Александър Христов ми каза, че имам талант за бокс и трябва да започна. И на него не обърнах внимание и продължих с таекуон-до. И така до IV курс в Спортната академия, когато имахме свободноизбираеми дисциплини и аз избрах бокс", разказа Станимира.

"Детската мечта на баща ми е била да бъде боксьор, може би аз я изпълнявам", допълни асеновградчанката и си пожела през 2020 година да стане олимпийска шампионка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!