Раданова: Излъгаха ме за Зимния дворец

Ивайло Анев 20 август 2014 в 18:38 7830 10

"Една от първите ми задачи като служебен министър на младежта и спорта беше да назнача вътрешен одит на обществената поръчка, касаеща реконструкцията и модернизацията на Зимния дворец", това каза служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова.

Според Раданова борда на директорите на търговското дружество "Академика 2011" са били уведомени за нейните намерения. "Помолих да ме държат в течение на процедурата, както и да не предприемат прибързани решения, докато трае проверката. За съжаление, останах излъгана!", сподели разочарованието си Раданова.

По думите й работата нa одита е приключила вчера (19 август). Констатациите са били за извършени сериозни нарушения при провеждане на процедурата и препоръките са били „Да се предприемат незабавни действия за прекратяването й“.

"След като се запознаха с доклада, ръководителите на „Академика 2011“ проведоха заседание и подписаха протокол от него с решение за прекратяване на поръчката. Този протокол дори получих с изходящ номер на дружеството. Вместо обаче процедурата по прекратяването да продължи по надлежния ред, днес (20 август) с изненада научих, че решението е ревизирано и на участниците в обществената поръчка са изпратени писма, с които ги уведомяват за класирането", допълва Раданова.

Самата Раданова също е за ремонт, но въпросът е колко да струва. "Едва ли в България има човек, който повече от мен да желае Зимният дворец на спорта да бъде реновиран и да стане модерен и безопасен дом на всички ледени спортове. Основният въпрос обаче е: "На каква цена?", казва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!