Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Основаха фен клуб на "Левски" в парламента

Ивайло Анев 14 ноември 2014 в 12:55 6393 9

Снимка Ивайло Анев

Учредителите на фен клуба на "Левски" в Народното събрание

В 43-то Народно събрание вече има парламентарен фен клуб на „Левски".

Идеята беше дадена от депутата от Реформаторския блок Борис Станимиров, който влезе в парламента на мястото на вицепремиера Меглена Кунева.

„Клубът има за цел да обедини своите членове в духовната подкрепа за футболен клуб „Левски" и спортен клуб „Левски", са посочили при учредяването си народните избраници. Те изрично посочват обаче, че парламентарната група не е административно обвързана със самия отбор.

„Като български парламентаристи решително се обявяваме против всяка форма на футболно хулиганство, вандализъм, омраза или насилие", заявяват още депутатите.

На събитието присъстваше и председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев, който заяви, че се надява да получи подкрепа от народните представители.

Припомняме, че тръстът получи 15% от акциите на отбора. По-рано тази седмица собственикът на клуба Тодор Батков и представители на сдружението обявиха подробностите по договорката и финансовото състояние на клуба. Така запалянковците ще участват пълноправно в управлението на тима от "Герена".

От своя страна, тръстът се ангажира да налива по 1 милиона лева годишно в клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!