Обвиниха български национал в расизъм

Ивайло Анев 15 септември 2014 в 21:00 6393 5

Александър Тонев.

Българският национал Александър Тонев е обвинен в расизъм още при първия си мач за новия си клуб Селтик. Той игра 45 минути срещу Абърдийн и през това време е успял да се замеси в подобен скандал.

Гостите са подали официална жалба до Шотландската футболна асоциация, в която твърдят, че българинът е обидил на расова основа Шей Логан. Новината е разпространена от вестник "Индипендънт".

Защитникът на "доновете" веднага се обърнал към рефера на двубоя и капитана на тима си, за да го уведоми за инцидента. Реферът пък е уведомил официалните лица, които отразили скандала в докладите си.

Очаква се Дисциплинарната комисия в Шотландия да се произнесе по казуса още в понеделник. По принцип на Острова наказанията за подобни провинения са огромни и нищо чудно Тонев да изгори за дълго още след дебюта си за шотландския първенец.

Според вестник "Дейли Експрес", ако се окаже, че думите на тъмнокожия играч на "доновете" са истина, "детелините" ще бъдат принудени да развалят сделката с Астън Вила за отдаването му под наем до края на сезона.

Вестникът твърди още, че "на мениджъра на Астън Вила Пол Ламбърт му е писнало от поведението на българина и за него със сигурност няма място в отбора му". Така че кариерата му може да получи огромен удар, ако се докаже, че е обидил Лоугън.

"Ще направя всичко възможно, за да стигна до дъното на тази история. Ще говоря с Александър и ще пледирам да бъдат изслушани всички страни. Като цяло, расизмът няма място във футбола, а и не само там."

"Може би такива неща са били нормални и са се случвали в миналото, но вече е нов век. А и доколкото знам, в историята на Александър няма подобни случаи, така че това трябва да се има предвид", сподели пред "Дейли Експрес" Терънс Чонгва, който се представя за агент на Тонев пред изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови