Мейуедър победи Мани Пакяо в най-скъпия боксов двубой

OFFNews 03 май 2015 в 08:20 17616 5

Флойд Мейуедър (вдясно) и  Мани Пакяо се прегръщат след края на мача.

Снимка Isaac Brekken/AP

Флойд Мейуедър (вдясно) и Мани Пакяо се прегръщат след края на мача.

Американецът Флойд Мейуедър победи филипинеца Мани Пакяо със съдийско решение в най-скъпия боксов мач в историята, който се проведе тази неделя в 06:00 часа българско време в Лас Вегас.

Тримата съдии отсъдиха 118-110, 116-112, 116-112 в полза на Мейуедър и по този начин той спечели 3 от световните титли в полусредна категория.

Това е 48-а победа за американеца, който до този момент не е имал загуба и 6-а загуба за филипинеца от общо 57 мача.

Според контрактите залогът за двубоя бе 300 млн. долара, разделени 60:40. От тях американецът Мейуедър ще прибере около 180 милиона, докато филипинецът Пакиао ще заработи поне 120 милиона.

Мачът се забави с около един час, тъй като имаше проблем с прякото излъчване заради огромния брой желаещи да го гледат от разстояние, всеки от които е заплатил 100 долара. Това доведе до претоварване на системите на кабелните оператори.

Сблъсъкът започна в полза на Мейуедър, който в първите 3 рунда беше силно подвижен и контраатакуваше, доминирайки над опонента си. Чак в четвъртия рунд филипинецът нанесе добра серия от удари, като избута американеца във въжетата.

В следващите рундове двамата си разменяха предимството като накрая мачът се превърна в тактическо надиграване. Двамата бяха почти равностойни до края на мача, като обаче Мейуедър демонстрира малко по-добри форма и умение над съперника си, което накрая му донесе победата.

Билетите за мегасблъсъка в бокса в залата бяха на цени между 1 500 долара и 10 000 долара. Пропуските, струващи по 10 000 долара, обаче не бяха пуснати в публична продажба.

Последната загуба на Мейуедър е на далечната Олимпиада в Атланта през 1996 г. Тогава той беше победен от българина Серафим Тодоров, макар и в боксов мач като аматьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови