Мариана Георгиева: Звездите в спорта оцениха високо моята работа

Ивайло Анев 07 август 2014 в 16:28 5120 8

Вчера Георгиева предаде поста на Раданова.

"За времето, за което бях министър, съм работила отговорно, убедена съм - във вярната посока, и съм доволна, че съм присъствала с достойнство. Именно това разбрах в оценката на големите и на звездите в спорта", заяви бившият министър на спорта Мариана Георгиева.

"Те ми признаха резултата от моята отдаденост, с която работех в министерството. Мисля, че имам право да си тръгна с вдигната глава, че съм изпълнявала отговорността с доблест пред всички и за всичко", допълни тя.

Георгиева посочи, че бюджетът на министерството до края на годината е обезпечен.

"Тя (новият министър Евгения Раданова, б.а.) няма да се почувства притисната до стената в нито един момент, за нито едно нещо", заяви Георгиева.

Служебният министър Евгения Раданова пък определи като основна своя задача "да успокои спортната общественост" и да обърне повече внимание на сектор "Младежи".

Бившата състезателка по шорттрек, която вчера пое поста, ще има малко повече от два месеца, за да реализира идеите си.

"Основните задачи, които съм си поставила, е да успокоя спортната общественост, че през това време всички договори, които са разписани, ще бъдат регулярно изпълнявани", каза Раданова.

"Надявам се всички български спортисти да имат необходимите условия за една нормална подготовка, което също е сред приоритетите ми, а също така да обърнем специално внимание на сектор "Младежи", допълва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови