Любо Пенев остава треньор на националния отбор по футбол

Ивайло Анев 28 октомври 2014 в 17:23 5049 2

Любослав Пенев.

Любослав Пенев остава треньор на националния футболен отбор. Това реши Изпълкомът на БФС днес.

"Любо Пенев остава треньор на националния отбор. Програма минимум е трето място ( в квалификационната група за Евро 2016).С оглед на точките, които имаме, смятаме, че третото място е осъществимо. Моментът не е подходящ за смяната. Даваме му втори шанс да продължи с отбора", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

"Той е трета година национален селекционер. Когато не се постигат резултати, някой трябва да носи отговорност. Не мога само аз да нося отговорност, защото всичко, което зависи от мен, съм го направил", допълни Михайлов.

Играчите на тима ни вече обявиха, че подкрепят Пенев и искат той да продължи да ги тренира. Българският национален отбор стартира с победа срещу Азербайджан в Баку участието си в европейските квалификации, но после претърпя домакинско поражение от Хърватия с 0:1 и загуба от Норвегия с 2:1 в Осло. На 16 ноември националите ни посрещат Малта.

48-годишният Пенев застана на кормилото на България на 23 октомври 2011 г., след като напусна Литекс. Общо под негово ръководство тимът ни записа 9 победи, 6 равенства и 8 загуби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!