Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Лудогорец" срещу "Стяуа" на прага на групите Шампионска лига

Ивайло Анев 19 август 2014 в 17:19 4417 2

Тази вечер от 21.45 часа в Букурещ българският шампион "Лудогорец" се изправя срещу румънския гранд "Стяуа" в първия мач от плейофите за влизане в Шампионската лига.

През миналия сезон отборът от Разград отпадна от "Базел" и стигна до осминафиналите в Лига Европа, а според новия старши треньор Георги Дерменджиев съставът вече е много по-зрял.

Специалистът обясни, че е разучил много добре румънския съперник и очаква двата мача да преминат в тактическото надиграване.

"Стяуа" е гранд и сме задължени да подходим с много голям респект. Лично аз няма от какво да се притеснявам. "Лудогорец" се доказа като много добър отбор с участието си в Лига Европа. Футболистите също няма защо да се притесняват - нито от публиката, нито от противника. Отборът е много по-мъдър и мачовете ще бъдат много по-различни от тези срещу "Базел", заяви Дерменджиев.

"Стяуа" изглежда далеч по-лек съперник на фона на швейцарците, а освен това „орлите“ вече усетиха тръпката от големите европейски битки през миналия сзон, когато стигнаха чак до осминафиналите в Лига Европа.

Това обаче далеч не значи, че на българите ще им бъде леко. Стяуа е отбор, който е врял и кипял в Европа. Макар че през миналия сезон те не успяха да се представят особено успешно в Шампионската лига и останаха четвърти, трябва да отбележим, че комапния им правиха отборите на "Челси", "Шалке" 04 и "Базел".

Освен това румънците са неизменен участник в груповите фази на европейските турнири в последните 10 години, като четири пъти играха в Шампионската лига и шест пъти в Лига Европа – нещо, което изглежда немислимо за всеки български отбор.

Именно солидният опит е това, на което се осланят най-вече в лагера на "Стяуа". Иначе тимът направи цели 11 промени в състава си от миналата година и това, че тимът не е добре сработен се видя в контролите на румънците. Те играха и проверка с българския шампион, в която бяха сразени с 4:2.

Тази вечер атаката на "Лудогорец" ще води Роман Безяк. По всяка вероятност на вратата ще застане Владислав Стоянов, в защита ще действат Браян Ангуло, Александър Александров, Козмин Моци и Жуниор Кайсара. Христо Златински и Светослав Дяков ще бъдат двойка опорни полузащитници, Марселиньо ще действа зад Безяк, който ще бъде подкрепян от Даниел Абало и Върджил Мисиджан.

Двата състава ще излязат един срещу друг за пръв път в официален мач тази вечер от 21.45 часа.

По същото време ще започнат и останалите четири плейофни срещи за вечерта, противопоставящи двойките "Бешикташ" - "Арсенал", "Копенхаген" - "Байер" (Леверкузен), "Наполи" - "Атлетик" (Билбао) и "Ред бул" (Залцбург) - "Малмьо".

Вероятни състави:

Стяуа: Арлаускис, Ръпа, Варела, Шукала, Латовлевич, Сънмъртян, Бреевелд, Кипчиу, Попа, Кешерю, Първулеску. Треньор: Константин Гълка

Лудогорец: Вл. Стоянов, Ангуло, Ал. Александров, Моци, Кейшара, Златински, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Абала, Безяк

Треньор: Георги Дерменджиев.

Букурещ, стадион "Арена Национал"

Съдия: Феликс Брих (Гер)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!