Лотар Матеус: Българският национален отбор е пълен с връзкари

OFFNews 23 септември 2015 в 14:23 11952 3

Лотар Матеус разговаря с Николай Михайлов по време на лагер на националния отбор в Правец през 2011 година. Снимка: БГНЕС

Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус беше един от почетните гости на среща по повод 1000 дни до предстоящото Световно първенство в Русия през 2018 година. Пред руските медии Матеус сподели любопитни спомени от престоя си в България.

Наставникът обяви, че е имало намеса в избирането на състава на "лъвовете", когато е водил тима.

"В България не ми се получи, тъй като част от футболистите бяха с връзки. Един - син на президента на футболния съюз, друг - женен за дъщеря му, трети - с подобни неща. Постоянно чувствах намеса: вземи този, вземи друг. Така и не разбрах тази страна на българския манталитет", казва Матеус в интервюто за руските медии.

"Аз съм бил селекционер на Унгария и България. Необходимо е да разбираш манталитета на играчите и местния език. Капело има отлични резултати, но те са постигнати почти с италиански отбори. Вземете например Джовани Трапатони по времето му в Интер. В Италия той беше много влиятелен треньор, но след като премина в Байерн Мюнхен, но заради незнанието на езика той загуби значителна част от своята сила. С Капело се случи същото", заяви още Лотар Матеус.

Както е известно, бившият капитан на Германия пое България на 21-и октомври 2010 година, но бе уволнен през септември следващата година след пореден слаб мач срещу Швейцария.

Балансът на Матеус като селекционер на България - 11 мача - 3 победи, 3 равенства, 5 загуби, г.р. 8:12

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!