Легендата Тиери Анри обяви края на кариерата си

Ивайло Анев 16 декември 2014 в 10:53 4838 0

Легендата на "Арсенал" Тиери Анри прекрати кариерата си

Легендата на "Арсенал" Тиери Анри прекрати кариерата си. Французинът обяви решението си на официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Анри стана световен и европейски първенец с Франция. Той е голмайстор №1 в историята на "Арсенал" с 228 гола, печелейки два пъти Висшата лига, три пъти ФА Къп и два пъти купата на лигата с "артилеристите".

Анри триумфира в Шампионската лига с "Барселона", като с каталунците спечели два пъти Ла Лига, веднъж купата на Испания, суперкупата на Европа, световното клубно първенство и суперкупата на Испания.

Той стартира кариерата си в "Монако" и игра за монегаските в периода 1994–1999. След това той премина в "Арсенал", после в "Барселона". От юли 2010 г. до началото на декември тази година Анри бе играч на Ню Йорк Ред Булс. Договорът му с американския клуб изтече и той реши да не го подновява.

Тиери Анри ще се завърне в Лондон и ще стане коментатор за „Sky Sports“.

Ето какво сподели Анри на страницата си във Фейсбук:

След 20 години във футбола взех решение да се откажа от професионалния футбол. Това беше невероятно пътешествие и бих искал да изразя благодарността си към всички фенове, съотборници и хора, с които съм бил заедно в Монако, Ювентус, Арсенал, Барселона и Ню Йорк Булс, както разбира се и в националния отбор на Франция. Всички вие направихте това време много специално за мен.

Сега е време да тръгна по друг път и съм щастлив да кажа, че ще се завърна в Лондон, ставайки част от екипа на Скай спортс. Надявам се да мога да споделя някои наблюдения, прозрения и натрупан опит, събран през годините с всички вас.

Имам някои изумителни спомени (повечето от които са добри) и прекрасни преживявания. Надявам се да сте се наслаждавали да ме гледате така, както аз се наслаждавах, участвайки в това. Ще се видим от другата страна...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови