Левски представи ретро екип за юбилеен мач

OFFNews 15 септември 2015 в 17:04 10921 2

Снимка: Gong.bg/Валентин Грънчаров

Tръст "Синя България" представи юбилейната фланелка на Левски, с която тимът ще играе в предстоящия двубой с шведския Юргорден по повод 50-годишнината от първото участие на "сините" в европейските клубни турнири.

Мачът е на 10 октомври от 16:00 ч. на ст. "Георги Аспарухов". Противникът е неслучайно избран - Юргорден е първият отбор, срещу когото се изправя Левски в "евро сблъсък" преди 50 години.

Историята представения днес специален екип датира от 1965 г., когато отборът на Левски става първенец на България и клубът прави специален екип за отборната снимка на шампионите.

Веднага след това ръководството подарява фланелките на играчите и те никога не се появяват в официален мач с тях. Но две пощенски картички – едната с целия тим, а другата с Георги Аспарухов – пуснати от „Български пощи” в милионен тираж, превръщат тази фланелка в легендарна в съзнанието на милионите фенове на клуба.

Васил Колев с ретро екипа до лика на Апостола на свободата Васил Левски. Снимка: Gong.bg/Валентин Грънчаров

„Левски ще играе за първи и единствен път със своя може би най-легендарен екип, което само по себе си е събитие. Печалбата ще отиде към общата печалба, която ще бъде използвана за инфраструктурни промени – изграждане на игрище за детско-юношеската школа“, заяви на пресконференция днес председателят на Тръста "Синя България" Васил Колев.

Подготвен е и специален шал с надпис „Левски Европейски“ и „50 години Левски в европейските клубни турнири“.

На 21-и септември стартира продажбата на билети за мача за всички левскари. Цените на билетите са 19 лева за сектор А, сектор В – 14 лева и сектор Б – 7 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!