Кристиано Роналдо спечели "Златната обувка" за четвърти път

OFFNews 13 октомври 2015 в 16:39 6808 1

Снимка: http://www.unscriptd.com - видео

Нападателят на Реал Мадрид и рекордьор по голове в историята на тима Кристиано Роналдо получи за четвърти път в кариерата си приза за голмайстор на европейските първенства.

Кристиано беше награден със "Златната обувка" на церемония в Мадрид, след като през изминалия сезон вкара 48 гола в Примера дивисион.

На церемонията присъстваха неговият син, майка му, старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес и легендата на испанския гранд Емилио Бутрагеньо.

Четвъртата "Златна обувка" на Роналдо е пореден рекорд, който португалецът поставя. Роналдо има една повече от Лионел Меси, след като спечели голмайсторския приз през сезон 2007/2008 с Манчестър Юнайтед, през 2010/2011 с Реал Мадрид и през 2013/2014 отново с Реал Мадрид.

През миналия сеозн 30-годишният голмайстор получи наградата заедно с уругваеца Луис Суарес. Двамата реализираха по 31 гола.

След тазгодишната "Златна обувка" Роналдо сподели видео на страницата си във Фейсбук, в което казва:

"Здравейте, приятели! Искам да споделя с вас това страхотно постижение в кариерата ми. Много съм горд, както виждате спечелих четвъртата "Златна обувка" в кариерата ми - единствен в света. Чувствам се прекрасно. Благодаря за подкрепата ви. Без вас това не би било възможно. Обещавам ви, че ще работя за да печеля още трофеи - отборни и индивидуални."

"Златната обувка" е награда на френския седмичник "Франс Футбол", връчвана всеки сезон от 1967/68 насам на футболиста, отбелязал най-много голове в национален шампионат на европейска страна.

Българите взимали престижната награда са Петър Жеков с 36
гола през 1969 г. и Христо Стоичков, наравно с Уго Санчес - с по 38 гола, през 1990 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови