Кобе Брайънт задмина Майкъл Джордан при рекордьорите в НБА (видео)

OFFNews 15 декември 2014 в 12:10 3640 0

Снимка: www.thestar.com

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс Кобе Брайънт задмина легендарния Майкъл Джордън в класацията за играчи с най-много реализирани точки в НБА до момента.

Брайънт вкара 26 за победата на своя тим със 100:94 при гостуването на Минесота Тимбъруулвс, а му трябваха само девет, за да изпревари Джордън с неговите 32 292 точки. Кобе вече има 32 310 точки на своята сметка.

С това Брайънт се превърна в третия най-добър реализатор в историята на НБА.

В историческата ранглиста на стрелците води Карим Абдул-Джабар с 38 387 точки пред Карл Малоун с 36 928.

"Поздравявам Кобе за достигането на тази цел. Той определено е страхотен играч, със силна работна дисциплина и също толкова изразена страст към играта баскетбол.
Наслаждавах се като гледах мачовете му през всички тези години и разбира се очаквам да видя какви ще бъдят следващите му постижения", заяви легендарният Майкъл Джордан, цитиран от Мinnesota.cbslocal.com.

За 36-годишният Брайънт това е девети сезон в НБА, неотлъчно в състава на ЛА Лейкърс, като досега е ставал 5 пъти шампион.


След успешната 32 293-та точка от наказателен удар баскетболистът бе поздравен от всички играчи на терена, както и от щаба на отбора си под бурните аплодисменти на зрителите в залата.

При завръщането към Лос Анджелис Брайънт бе посрещнат по прекрасен начин от екипажа на самолета, който му бе приготвил изненада – специална украса и торта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови