Кличко защити титлата си и нокаутира Пулев в петия рунд

"Кобрата" с емоционално изказване след първата си загуба в професионалния бокс

Деян Спасов 16 ноември 2014 в 00:30 22169 48

Българинът и европейски шампион в тежка категория Кубрат Пулев загуби най-важния мач в кариерата си поне дотук - двубоя за Световната титла в тежка категория срещу шампиона Владимир Кличко.

38-годишният Владимир Кличко спечели 63-тата си победа на професионалния ринг и 53-та чрез нокаут. Така той отново защити титлата си в тежка категория на Международната федерация.

Нокаутът бе отчетен в петия рунд на мача в "Арена О2" в Хамбург след ляво круше, след което Кубрат Пулев не можа да се съвземе.

Родният представител обаче със сигурност се представи достойно на ринга, като след мача буквално бе посрещнат като победител от голяма част от феновете и скандираше заедно с тях "Българи юнаци".

След мача Кличко поздрави феновете в Хамбург и изрази уважението си към Пулев, казвайки, че нашенецът се е бил докрая и е играл мъжки.

От своя страна "Кобрата" поздрави на български сънародниците, пропътували много километри, за да го подкрепят.

"Българите никога не се предаваме и продължаваме напред. Това, че имаше късмет, не значи, че се отказваме. Обичам ви", емоционален бе Кубрат.

На живо

Петият рунд започва с десен прав на Кличко, но Пулев "забива" ъперкът. Отново секунди на дебнене, Пулев удари дясно и ляво круше. Кличко обаче изчака момента си и с мощно ляво круше нокаутира българина. Победа и успешна защита на титлата за настоящия шампион.

Четвъртата част започва с два много точни удара с дясната ръка отстрана на Пулев. Кличко от своя страна нанася ляв прав. "Кобрата" "връща жеста" с ляв прав. И двамата използват хитрини за да се изтощат. Привидно нашенецът е с по-сериозни рани, но пък настоящият шампион изглежда по-задъхан и смутен.

Темпото в третия рунд определено спадна. Двамата боксьори се дебнат за удачен момент за удар. Кличко го изчака минута преди гонга с много силно дясно круше. Секунди след това украинецът намери лошо отново Пулев и нашенецът загуби баланс и падна. Съдията отброява, но българинът се изправя. Труден рунд за "Кобрата", който най-накрая свършва.

Във втория рунд Кличко реализира точен десен прав и ляво круше, докато Пулев веднъж добре намери брадичката на противника си. И двамата боксьори получиха по веднъж забележки от съдията.

Ляв прав за Кубрат Пулев и Владимир Кличко е разклатен. Владимир Кличко обаче намира два пъти поред родния боксьор и Кубрат се озова два пъти на земята. "Кобрата" се опитва се да убие темпото, за да може да си почине. Край на първи рунд.

Поздрав между двамата боксьори и начало на двубоя.

Владимир Кличко бива все по-силно освиркван. Това със сигурност не е познато чувство за шампиона.

Емоционален момент, в който българския химн озвучи "Арена О2" в Хамбург.

И Владимир Кличко вече е в залата. Украинецът е избрал Red Hot Chilli Peppers и песента Can't stop. Доста освирквания обаче посрещнаха настоящия шампион. Леденият поглед обаче не пада от лицето му.

Кубрат Пулев вече е на ринга, като излезе с интересна анимация и под звуците на AC/DC - Thunderstruck. Нашенецът изглежда спокоен и много съсредоточен.

Още преди двамата боксьори да са се появили в залата ясно се чува, че дотук публиката в Хамбург силно подкрепя Кубрат Пулев и откровено освирква видеоклиповете с главно лице Владимир Кличко.

Преди мача:


Много се изговори и изписа през последните седмици и месеци за решаващия мач за Световната титла в тежка категория. Със сигурност тазвечершната среща на ринга между двама от най-добрите боксьори в света е най-очакваното спортно събитие в България за 2014г.

Дългоочаквания сблъсък най-накрая дойде. Пулев - Кличко започва минути преди полунощ в "Арена О2" в Хамбург, Германия.

OFFNews ще следи двубоя на живо.

Дотук двамата боксьори не са се срещали на ринга като статистиката им в професионалния бокс е:

Кличко - Мачове: 65
Победи: 62
Победи с нокаут: 52
Загуби: 3

Пулев - Мачове: 20
Победи: 20
Победи с нокаут: 11
Загуби: 0

При справка за коефициентите за тазвечершния мегасблъсък в "Арена О2" в Хамбург Кличко е явен фаворит. Българският букмейкърски сайт efbet.com (собственост на Васил Божков) оценява евентуална победа на Кубрат Пулев с коефициент 5, докато коефициентът за защита на титлата от страна на досегашния шампион Кличко е 1,20.

1,70 е коефициентът за победа на украинецa чрез нокаут, технически нокаут или дисквалификация, докато огледален развой на мача -с български победител и съответно нов шампион - се оценява на 8,50.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!