Карлос Бака - рибар, кондуктор и шампион

Николаос Цитиридис 28 май 2015 в 13:50 5521 0

Карлос Бака

Днес всички футболни фенове говорят за снощния финал на Лига Европа между отборите на Севиля и Днипро. Герой за испанския тим стана колумбиецът Карлос Бака, чиято история ще разкажем в долните редове.

Днес животът на Бака изглежда като сбъдната мечта - титли, голям отбор, пари. Но преди по-малко от 10 години никой не би си мечтал да бъде на негово място. Развитието, което Бака показа за това време, е резултат от талант, желание, упоритост и капка късмет.

Преди около осем години футболистът не е бил играч в голям отбор и дори не е бил на път да стане известен в спорта.

От 2006 г. до 2011 г. Бака е играл за колумбийския отбор Атлетико Хуниор, където в началото не е получавал големи шансове за игра.

Настоящият играч на Севиля не е бил от заможно семейство и за да припечелва по някое песо отгоре е бил кондуктор в автобус и рибар.

Подемът на кариерата на Бака започва през 2009, когато става голмайстор на турнира за Купата на Колумбия.

Следват силни сезони за Бака, който не престава да вкарва. С тези си действия младият колумбиец си спечелва вниманието на европейските клубове.

Така през 2012 г. белгийският Клуб Брюж вади 1.5 млн евро за Бака - скромна цена за европейския трансферен пазар.

В сезона, прекаран в Белгия, Бака прави точно това, което се иска от него - вкарва голове.

Именно това прави престоя му в Клуб Брюж кратък и само след година той вече е неизменна част от отбора на Севиля.

От 2012 до 2013, когато Бака отива в Севиля, трансферната му цена нараства 7 пъти.

В първия си сезон в Испания Карлос Бака отбелязва 4 попадения в Лига Европа по пътя на Севиля за третата им титла от турнира.

За настоящия сезон в Европа пък Бака вкарва цели 7 попадения, което го прави трети в голмайсторската листа на Лига Европа.

Днес, само няколко часа след като Бака триумфира на върха на Лига Европа за втори пореден път, Манчестър Юнайтед изразиха силното си желание да го привлекат в редиците си.

Червените дяволи от Острова изпитват сериозни затруднения в атака си, след като колегата на Бака от колумбийския национален отбор Радамел Фалкао бе определен като "провала на сезона" и не успя да се наложи в клуба от Манчестър.

В днешния си брой британският в. "Метро" твърди, че тимът на ван Гаал ще трябва да извади близо 22 млн. британски лири, за да привлече Бака в редиците си.

Но, където и да отиде Бака след Севиля, може да се каже, че няма мрежа, която да го стресне - нито вратарска, нито рибарска. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови