Гришо с първа победа в Торонто (видео)

Ивайло Анев 07 август 2014 в 07:45 4357 2

Първата ракета на България Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. 23-годишният хасковлия, който вече е номер 8 в света, преодоля в среща от втория кръг американеца Доналд Йънг в три сета - 4:6, 6:2, 6:3. По този начин той вече има превес в срещите между двамата с 3:2 успеха.

Григор Димитров стартира уверено и набързо поведе с 3:0 гейма след ранен пробив. Още първото подаване на Йънг бе спечелено от българина и затвърди пробива, спечелвайки и втория си сервис гейм. Играта вървеше на Григор, който дръпна с 4:1, но постепенно американецът се ориентира към бекхенда на Димитров и намали за 4:2.

50-ят в света Доналд Йънг върна пробива след двойни грешки на българина и след като спечели следващото си подаване изравни до 4:4, възползвайки се от разколебаването на съперника. Григор Димитров има проблеми с първия сервис и допусна втори пробив, който изведе американеца напред за 5:4. Йънг от своя страна използва шанса си и затвори първия сет с 6:4.

Вторият сет започна равностойно, като съперниците спечелиха първите си подавания. Григор Димитров взе първия гейм, а американецът продължи да демонстрира силен сервис, за да изравни до 2:2. Йънг излиза често на мрежата и притиска най-добрия ни тенисист, Григор обаче опита да бъде по-агресивен и поведе с 3:2. В този момент от сета Димитров се възползва от разколебаване на американеца и направи пробив за 4:2. Това сякаш вдъхна самочувствие на първата ни ракета, като Григор Димитров затвърди пробва си и затвори сета с уникален гейм, след като изоставаше с 0:40. Така Гришо спечели втория сет с 6:2 и изравни за 1:1 сета.

При 3:2 в полза на Григор Димитров в третия сет, българинът получи две възможности за пробив и се възползва още от първата, за да поведе с 4:2. Последна труден гейм, в който най-добрият ни тенисист пак бе притиснат, но не позволи пробив и поведе с 5:2. Американецът върна един гейм, но първата ни ракета

С успеха си Димитров заработи 90 точки и 39025 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови