Григор Димитров след загубата от Мъри: Бесен съм

OFFNews 26 януари 2015 в 07:22 6429 0

Снимка Grigor-Dimitrov.com

"Няма да крия разочарованието си. Бесен съм." Такава беше реакцията на топ тенисистът Григор Димитров след загубата му от Анди Мъри на осминафиналите на Australian Open в неделя.

И двамата тенисисти показаха брилятна игра, в която и Григор, и Мъри имаха моменти на превес, но в крайна сметка българинът загуби с 1:3 сета след близо три часа и половина игра на централния корт. Мачът, започнал в неделя, приключи в ранните часове в понеделник в Мелбърн.

След края му Мъри призна: "Победих, защото имах късмет. Мачът се реши от няколко топки, попаднали в мрежата, които бяха в моя полза".

"Дали е трябвало да променя нещо в играта си? Разбира се. Имам предвид, че щом си загубил, значи не си направил някои неща правилно. Аз съм щастлив, че се изявих на такова добро ниво и трябваше играч като Анди Мъри да ме отстрани. Просто съм разочарован, това не беше резултатът, който търсех. Със сигурност можех да направя някои неща по-добре", каза българинът на пресконференцията след мача.

Различно от брилянтното ниво на двамата тенисисти бе съдийството. Топка на Григор неправилно бе отсъдена в аут. В последствие се оказа, че това "аут" е било за предишния удар на Мъри, но резултатът така или иначе беше във вреда на българина заради съдиите.

Дали това е повлияло на крайния резултат, попита журналист на пресконференцията.

"Не, не мисля така. Особено когато става дума за такива точки, изобщо не мисля така. Просто се опитваш да се съсредоточиш върху следащото разиграване. Според мен това беше странно отсъждане, защото видях как той прати топката в аут, а после не разбрах какво стана. Вече дори не си и спомням... Всичко е в миналото", отговори Григор.

Българинът не успя да скрие разочарованието си още на корта, когато при загубена точка към финала на мача строши ракетата си.

"Очаквах мачът да бъде на високо ниво. Дали съм доволен? Трудно е да кажа. Хубаво е да видя къде съм се справил добре, но и какво мога да подобря за следващия път. Според мен Анди изкара целия мач на много високо равнище. Няма защо да го крия. Дали можех да направя нещата по-добре? Да, в определени моменти можех, но това не може да обобщи мача", коментира Григор Димитров.

Ако изключим емоционалните моменти на финала на 4-сетовия двубой през целия мач Григор Димитров игра изключително стабилно.

"Имах ясен игрови план и знаех какво искам да направя. Всъщност бях доста спокоен. Като излязох на корта, почувствах, че съм играл този тип мачове и преди – познавах опонента и знаех добре как искам да играя", коментира българинът след мача.

Той обаче не бе доволен от сервиса си.

"Анди Мъри наистина игра много силно днес. Моят сервис не беше на нивото, което очаквах. Според мен това направи най-голямата разлика. Като се замислите, ставаше дума за един пробив. Никога няма гаранция, че ще спечелиш сет. Анди е страхотен на ретур, затова трябва да пласираш сервисите си много добре. Ако не го направиш, той ще върен топката. Така има малко повече напрежение върху теб самия", каза още Григор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови