Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Гаф след гаф на старта на "Ролан Гарос" (видео)

OFFNews 25 май 2015 в 11:51 7192 5

Роджър Федерер бе изненадан неприятно след победата си в първия кръг на "Ролан Гарос" от липсата на реакция от охраната, след като фен влезе безпрепятствено на корта, за да си поиска селфи

С гафове и скандали започна един от най-престижните турнири по тенис - "Ролан Гарос".

Организаторите допуснаха в официалния сайт на турнира от Големия шлем да се появи статия, в която се коментираше разводът на един от тенисистите - поставеният под №8 швейцарец Стан Вавринка, което го накара да избухне публично. Охраната на турнира пък остави безпрепятствено фен да стигне до един от фаворитите за трофея - Роджър Федерер, което швейцарецът определи като абсолютно недопустимо дори на тренировка, камо ли на мач.

Статията за Вавринка бе публикувана в събота вечерта и в нея авторът си беше позволил да дава съвети на Вавринка как да се справя с проблемите в личния си живот. Въпреки че текстът беше свален от сайта, тенисистът постави постави публично и остро въпроса редно ли е всичко това.

"Много глупава статия. Това е официалният сайт на турнир от Големия шлем и се надявам човекът, който е написал това, да не е журналист. Надявам се и човекът, който следи какво се качва на този сайт, вече да не заема поста си. Според мен на страницата на надпревара от Шлема трябва да има статии за тенис. Видях написаното вчера. Казах на организаториите, че не ми е харесало и че не смятам, че е добре за турнира да има такива глупави материали. Това е всичко. В крайна сметка аз съм тук, за да играя тенис и да се концентрирам върху мачовете си.

Има неща, които се случват в личния ми живот, но дори в Швейцария не се обсъжда тази тема. Дори в родината ми не са стигали толкова далеч. Когато прочетеш подобно нещо на официалната страница на турнир, започваш да си задаваш въпроси за хората, които работят на това място", заяви ядосан Вавринка, цитиран от tennis24.bg.

Говорителят на френската федерация по тенис призна, че публикуването на материала е било грешка: "Това бе грешка. Авторът на статията вече не работи при нас".

Гафовете на Откритото  първенство на Франция обаче продължиха. След края на първия мач на Федерер негов привърженик влезе безпрепятствено на корта, отиде до тенисиста и си поиска селфи. Федерер отказа, подразнен и от липсата на реакция от охранителите на централния корт "Филип Шатрие". Малко по-късно охранителите все пак реагираха и отклониха момчето.

"Подобни неща са недопустими, нито след официален мач, нито след тренировка", заяви Федерер.

Директорът на "Ролан Гарос" призна, че охраната е допуснала грешка:

"Ситуацията не беше нормална. Трябва да направим всичко възможно, за да избегнем подобни случаи за напред. В нашия спорт отдавна съществува граница между играчите и запалянковците, но на сегашния етап тенисистите са лесно достъпни. Но достъпът трябва да бъде контролиран! Има си време за снимки и автографи. Всички зрители трябва да разберат, че кортът е свещен и е забранено просто ей така да се притичва през него.

Имаше грешка на един от охранителите, но това не означава, че е нужно да реорганизираме цялата система, защото тя е наложена, проверена и като цяло работи нелошо. Инцидентът с Роджър не говори за висока степен на опасност за играчите. Ако този юноша изглеждаше агресивен, той не би се добрал до корта. Разбрахме, че това е просто едно момче и не искахме да му навредим. Но и реакцията на Федерер е разбираема", каза Жилбер Изерн.

Първият мач от турнира с българско участие е днес. Цветана Пиронкова се изправя срещу Барбора Стрицова. Чехкинята е поставена под №22 в основната схема на турнира.

На 26 май са мачовете в първия кръг на Григор Димитров и Сесил Каратанчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!